A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Üléspont – álláspont

via Kapcsolat.hu Facebook

2018. április 29. 09:02 | 19 hozzászólás

Sokan érvelnek most amellett, hogy az ellenzéki képviselők ne vegyék át a mandátumukat. Legyen csak kormánypárti parlament, úgyis felesleges minden próbálkozás az elsöprő többség ellenében, mint ahogy azt az elmúlt két ciklus ékesen bizonyította. És hogy tüntessünk, meg élőláncozzunk a parlament ellen.

Mert majd ezt észreveszi a világ, és igazság tétetik. A kormány meg lemond, mert nem lenne bőr a képükön, ugye.
Háháháhá.
Először is, persze, észrevenné a világ, megírná a New York Times, a Politico meg a Xinhua is. Másnap meg már másról írnának.
Másodszor: látható, hogy bármihez van bőr a képükön.
Harmadszor: annak idején parlamenti demokráciát választottunk mi mind. Nem királyságot, nem közfelkiáltást, nem kavicsszavazást. Általunk választott képviselőink útján gyakoroljuk a hatalmunkat. Én elhiszem, hogy ezt a 2,6 millió embert, aki az ellenzékre szavazott, most fejbesomta az igazság, miszerint ez nem lesz elég, gyerekek, de ez azért nem ok arra, hogy lemondjon arról a kevés képviseletről is, ami még juthat neki (v.ö. fürdővízzel a gyereket).
Itt szokott jönni az az érv, hogy ha beül az ellenzék a parlamentbe, az legitimálja a torz választási törvénnyel szerzett kétharmadot. De ismét csak: parlamenti demokráciát választottunk, és általános választást. Ahhoz, hogy a jelenlegi torz választási törvényen változtathassunk, indulni kell a torz választási rendszerben – mivel nincs másik – és meg kell nyerni a torz feltételek között, mert ha nem, cserben hagytuk azt a több mint 2,6 millió szavazót. Csalásgyanú esetén pedig addig kell fellebbezni, ameddig csak lehet.

Tovább...


A cikk eredetije: Üléspont – álláspont


Hozzászólások

Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
11 hónapja

Olimpia ezüstérmes lenni óriási dolog.Más mint egy választáson harmadiknak lenni. Ez akkor is igaz, ha sokaknak sok munkája van benne.

Az arra érdemes pártok több társadalmi támogatást fognak kapni.

Szükség van a fotelforradalmárokra is, mint mindenkire aki változást akar. 

Tudom hogy nehéz, hiszen ha csak kettőnket vesszük, a közös: nem akarjuk Orbánékat. Arról viszont más a véleményünk, hogy az ellenzéki képviselők beüljenek vagy ne a Házba. Ezt kell valahogyan összehozni, a célbaéréshez szükség van rá.

El kell érni azt is, hogy a szavazók ne valakik ellen szavazzanak majd egy demokratikus választáson, hanem valakikre, akiknek egyetértenek a politikájukkal.

Ehhez, már mint a demokratikus tiszta választásokhoz meg kell dönteni Orbán diktaturáját.

A képlet lehet hogy változni fog, a civilek nem bíztos hogy beállnak a jelenlegi pártok mögé-akiknek a nyolc éves teljesítménye nem elragadó-hanem fordítva. Lehetséges hogy egy új pártforma is létrejön- fiatalokkal, övék a jövő. Sok sikert hozzá.

 

 

 

Bipodus Essensis képe

Bipodus Essensis
11 hónapja

Én nem hiszem, hogy a mostani elenzék játékot űz. Én azt hiszem, a mostani ellenzék kínlódik. Mert a mostani hatalom játékot űz: az országgal, annak mindenével: embereivel, erőforrásaival, vagyonával, jövőjével. Kegyetlen játékot. A játékszabályokat ő írta (át, magára).

Ha valakit azért rovunk meg, mert dolgozott, de nem ért el eredményt, akkor az olimpiai ezüstérmesnek is azt kellene mondanunk, hogy eleve ne is induljon, mert minek?

Nagyon remélem, hogy a véres összecsapások elkerülhetők lesznek. Nagyon remélem, hogy az emberek ráébrednek: nem elég fotelből kritizálni. Nagyon remélem, hogy az arra édemes pártok több társadalmi támogatást kaptnak. Nagyon remélem, hogy több civil fog küzdeni, és akiket a hatalom bántalmaz, azokat más civilek megvédik. Nagyon remélem, hogy ráébredünk: nekünk is részt kell vennünk abban, hogy ez az ország normális, élhető legyen. Vagyis végre kiemeljük az orrunkat a saját kis kávésfindzsánkból, és észrevesszük, hogy körülöttünk is van valami.

Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
11 hónapja

Elolvastam a cikk egészét.

Egyetértek Önnel: Az hogy eredményt nem értek el, nem jelenti azt, hogy erejükhöz mérten nem dolgoztak.

Ez a baj: Eredményt nem értek el. Ez sajnos igaz lesz  a mostani ellenzéki képviselők munkájára is. Akkor minek?

Senki nem akar véres összecsapásokat, ettől függetlenül lehet hogy nem elkerülhető.

Egyet nem szabad tenni azt  a játékot folytatni, amit az ellenzék nyolc éve űz.   

Bipodus Essensis képe

Bipodus Essensis
11 hónapja

Ez a cikk eléggé felháborít. Nem emlékszem, hogy a szerzője vagy akár Vörös Imre alkotmányjogász nagyszabású tüntetésket szervezett volna bármikor is az alaptörvény ellen. Vörös Imre idézett véleménye egy 2014-es cikkből való, amiben a leggyakoribb válasza (neki, az alkotmányjogásznak!) az, hogy "nem tudom".

Azt is mondja: "én is elmentem szavazni, mert ez a véleménynyilvánítás egyetlen módja, legfeljebb elsikkad valahol." 

Továbbá, mint megoldást, ennyit:

"De megoldást a problémára csak belülről lehet találni.

– És mégis hol kell kezdeni?

– Amit nyilvánvalóan senki nem akar, az az erőszak – akkor sem, ha az erő folytonos hangoztatása és alkalmazása már évek óta egyfajta erényként a kormányzati politika deklarált alapja. Akkor viszont le kell ülni beszélni, és el kell végre dönteni, hogy ki és milyen módon tudja képviselni azt az 56 százalékát a magyar lakosságnak, amelyik ma – még a nem tiszta választások által is kimutatott szavazata erejével – nem ért egyet azzal, amit a jelenlegi kormány képvisel, s ezért az ellenzékre voksolt, vagy éppen már el sem ment szavazni.

– Ez így elég távolinak tűnik.

– Mégis: ez a legbiztatóbb, amit jelenleg, a választásokból mérleget vonva mondani tudok."

Bipodus Essensis képe

Bipodus Essensis
11 hónapja

Ha keveset is ér az ellenzék azzal a kevés eszközzel, azért még élnie kell azokkal az eszközökkel. Vagy attól is fossza meg magát, amije még van? Dobja el?

Lám, Ön emlékszik arra, hogy 1935-ben a szocdemek jelen voltak a parlamentben. Vitatom, hogy ne végeztek volna munkát. Az, hogy eredményt nem értek el, nem jelenti azt, hogy, erejükhöz mérten, nem dolgoztak.

A cikknek azt a részét, amelyik a képviselők pluszjogosítványairól szól, valósznúleg nem olvasta el. Olyan információkhoz is hozzájuthatnak, amihez a "mezei állampolgárok" nem. És ezekez eljuttathatják a "mezei állampolgárokhoz" - ha elég ügyesek.

Tüntetni lehet, de az a parlamenti munka mellett kell hogy történjen. Vagy pedig - legyenek véres összecsapások? Polgárháború? A parlamenti őrség által megvert és lecsukott állampolgárok? Az mire jó? Vagy államcsínyt akar?

Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
11 hónapja

Kedves Zsadi!

Tény hogy  jelenleg ezt az ocsmány rablóbandát választásokon legyőzni nem lehet. Ezért nem hiszek abban amit az ellenzéki pártok már nyolc éve hangsúlyoznak, és egyre nagyobb vereséget szenvednek. Az már nem megy, hogy beülünk azután felkészülünk az új választásokra.

Az a véletlen esemény bármikor bekövetkezhet. Igen csaltak mindenben. Büntettet követtek el. A java ezután jön, az ország megroggyant, most majd jön az összeomlás.

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

Persze hogy nem mentek el a henteshez, mert büdös volt nekik a TEVEHÚS! :(((

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

Kedves Béla!
Én is csak egyet tudok érteni ezzel az ellenzéket ostorozó bírálattal. Jól kimondta az igazságot az írója!
Köszönöm, hogy betetted ide!:)))

Mit lehetne ezek után tenni?!
Sajnos, nem sokat, illetve lehetne, de törvényesen aligha...
Legfeljebb a KÁOSZ-elméletben bízhatunk.
(Egy fatálisan tragikus, "véletlen esemény" jól jöhetne... Hisz mindenkinek egyformán ÁLL a zászló, nemde?) 

Nekem volna is ötletem, de az már nem valami demokratikus, inkább drasztikus...
Csínt követtek el?... Csalárd módon nyerték el a korlátlan hatalmat?... Igen?... 
Én úgy gondolom, csakis a saját módszerüket alkalmazva lehetne megszabadulni tőlük, és eltakarítani őket a hatalomból!:(((

 

Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
11 hónapja

Sajnos nem mentek el!

Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
11 hónapja

Véleményem szerint nem szabad beülni a Parlamentbe, ki kell menni a tüntetők közé.

Mit ér az ellenzék azzal a kevés eszközzel?

Egy régi példa, 1935-ből: Ki emlékszik arra, hogy volt ellenzék is a Parlamentben. Horty rendszerről beszélünk, abban a Parlamentben a szoc demek a negyedik legerősebb pártként 11 mandátummal rendelkeztek. Ők is legitimálták a Nemzeti Egység Pártja majd 70 %-os többségét(170 mandátum). Nem végeztek, nem tudtak végezni semmilyen ellenzéki munkát, ahogyan a maiak sem fognak tudni. 

Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
11 hónapja

Köszönöm egyetértő szavaidat.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

Rá se ránts Tankos Kispajtás!:)))

Sok furcsa név van a világon, nem csoda, ha eltévesztetted, ráadásul valaki itt is jelen van, meg ott is kissé eltérő nevekkel, hát ne csodálkozzon, ha "keresztapaságot (anyaságot)" kap! :DDD

Egyébiránt sokban egyetértünk, főleg EZEKBEN:
 

"Ezt a rendszert meg kell dönteni, hogy demokrácia legyen. 

A képviselő jelölt leteszi az eskűjét a gagyi alaptörvényre, ami nem a Magyar Köztársaság Alkotmánya, ezzel bűnrésszessé válik abban amit orbánék elkövettek."

Csakhogy sajnos, a hatalmon lévők elfelejtették, HONNAN jöttek, s miként vélekedtek annó, mielőtt hatalomra kerültek volna! :(((

Hoztál egy hasonlatot, én is hoztam egyet, megreckírozva vele a kidobást is, mert ez egy ÖRÖK igazság:

"Felkerül a sz... a polcra, s azt hiszi, hogy kalács!" :P:P:P

 

Bipodus Essensis képe

Bipodus Essensis
11 hónapja

A cikk nem a képviselők lelkének ápolgatásáról szól. Hanem pl. arról, hogy hülyeség nem átvenni a mandátumot. Azt a kevés eszközt is dobja el az ellenzék, amije még van? És azt meg még nem tudjuk, hogy kimennek-e majd a tüntetők közé.


Degesz
11 hónapja

@ Ferdinánd Béla: A hentes-hasonlatodnál maradva: mi, ellenzéki szavazók, becsomagoltattunk hétféle ellenzéki pártot, meg huszon-akárhány kamupártot. De hárommillióan el sem mentek a henteshez, pedig minden joguk meg lett volna rá.


Degesz
11 hónapja

A "parlamenti homokozóban" lévő emberelet mi, a "böszme" nép, megválasztottuk. Már az a része, amelyik kegyeskedett szavazni. A kiskunsági homoksivatagban hóban, fagyban, gatyarohasztó kánikulában dlgozó embereket nem választjuk meg. Ők önként, illetve kényszerből mennek oda, mert a parlamenti klpviselők munkája nyomán nem lettek ennél jobb lehetőségeik.

Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
11 hónapja

Régen jártam itt el is rontottam.

Elnézést kérek a szerzőtől, a neve helyesen: Jasznevitz László.  A Kapcsolatos nevét kevertem a valódival.

Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
11 hónapja

Jaszneszki László blogját háromszor elolvastam.

Elöször az jutott eszembe, hogy az áruláshoz ideologiai is kell.

Torz a gondolkodás mód, ez egy képviselőnek nagyszerű a lelkiismerete megnyugtatásához. 

Nyilván arról hogy ez a helyzet alakult ki, arról nem a parlamenti képviselők tehetnek, hanem én a választó polgár. Ők jót akarnak, mindnet megtesznek értem. Értem élnek, halnak.

Nincs parlamenti demokrácia, a jelenlegi "torz" választási rendszerben az ipari méretű választási csalást is hozzávéve az ellenzék nem nyerhet.

Miért kellene kimenni a tüntetőkhöz a megválasztott képviselő  jelölteknek?

Ezt a rendszert meg kell dönteni, hogy demokrácia legyen. 

A képviselő jelölt leteszi az eskűjét a gagyi alaptörvényre, ami nem a Magyar Köztársaság Alkotmánya, ezzel bűnrésszessé válik abban amit orbánék elkövettek.

Sorolhatnám még.

Azért én nem értékelném pozitivra a jelenlegi ellenzéki pártok 2010 óta végzett munkáját.

Alapjába véve kiakadtam ezen a blogon vagy cikken. 

Az egyszeri hentes esete jutott az eszembe:

Egy nő öt féle húst becsomagoltat, majd nem kéri egyiket sem, a végén vásárlás nélkül távozik, előtte megkérdezi a hentestől, úgye nem haragszik.A hentes: Nem haragszom hölgyem, sőt még az én k. anyámat.  

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

A pityum tele van ezzel az egész "magyar" parlamenti homokozóval! :(((
CSAK SZÍNJÁTÉK ez az egész jobbról is, meg balról is!!!
Kit érdekel ezek közül OTT BENT a "Népfelség"?
Senkit!
Kiváltképp nem a kormányt, s pártját.
Mi itt LENN csak "népféleség" vagyunk, ami nem ugyanaz!...

Nem hiszem, hogy akadna még egy ilyen "böszme" ország ezen a sártekén!:P:P:P

Ha nem lenne olyan szép épület a magyar parlament, azt mondanám: DÓZERT NEKI!
Oszt homokozzon ez a tiszteletlen, haszontalan, "parlamentnek" nevezett Waldorf-óvoda a Kiskunsági homoksivatagban hóban, fagyban, gatyarohasztó kánikulában!:DDD

Felajánlok ehhez a MUNKÁHOZ egy db. LAPÁTOT a mi körzetünk képviselőjének.
Kérem a választó társakat, kövessék a példámat! ;o)

Hogy az a "Magasságos" tegye őket elnököstől, mindenestől IDE NI!!! :(((

BÚÚÚÚÚÚÚGAC:
http://kirandulastervezo.hu/sites/default/files/4293_3.jpg

Palika, JÓ MUNKÁT! :DDD