Szerkesztők ajánlják Szele Tamás: Sri Lanka könnyei
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Újraszámolták a szavazatokat

via Civilhetes

2018. május 9. 11:04 | 0 hozzászólás

„Természetesen a szavazókör szavazatainak újraszámolása jelentős változást nem hozott az országos végeredményben, de legalább mindenki x-e most annak a pártnak a neve mellé lett behúzva, akire voksolt.”

Korábban írtunk már arról, hogy az április 8-i parlamenti választásokon Baján a Jelky András Szakgimnázium és Szakközépiskola Petőfi utcai épületében felállított szavazókörben (Bács - Kiskun megyei 6-os számú egyéni választó kerület  9-es szavazókör) az a furcsaság állt elő, hogy míg az MSZP - P jelöltjére Hajdú Miklósra 159-en szavaztak, addig a pártszövetség országos listáját senki sem támogatta.

A képviselőjelölt ezzel kapcsolatos kifogását a Helyi Választási Bizottság április 12-én - az ide vonatkozó jogi szabályoknak megfelelően - érdemi vizsgálat nélkül elutasította, mivel  elbírálása abban az időpontban nem tartozott egyik választási bizottság hatáskörébe sem.

Azóta a Kúriához került az ügy amely a következő határozatot hozta:

 A felülvizsgálati kérelmet a Kúria helytállónak tekintette a kérelmezőknek a más szavazókörökben nem tapasztalható szignifikáns eltérésre vonatkozó előadását, relevánsnak a csatolt bizonyítékokat. Ezekre tekintettel a Kúria  elrendelte a Bács-Kiskun megye 06. OEVB Baja 009. számú szavazókörben a szavazatok újraszámolást, melynek eredményéről készült jegyzőkönyv alapján  az országos pártlista tekintetében a következőket állapította meg:

Tovább...


A cikk eredetije: Újraszámolták a szavazatokat


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges