A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Újra napirenden a tanév meghosszabbítása

via Népszava Online

2018. június 12. 11:34 | 0 hozzászólás

Megint egy kurtítás, nyirbálás, kényszerítés. Mert diákkorban a nyári szünet - maga a szabadság! Ráadásul: „Forrásunk szerint a döntést semmilyen szakmai egyeztetés nem előzte meg.”

Jövőre akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre, a kormány ugyanis megvalósítaná azt a régóta dédelgetett tervét, hogy tábori vagy "táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet – értesült lapunk kormányközeli forrásból. Úgy tudjuk, erről már kormánydöntés is született, a bejelentéssel azonban várni akarnak az idei tanév lezárásáig. Forrásunk szerint a döntést semmilyen szakmai egyeztetés nem előzte meg. Értesüléseinket megerősíti, hogy az iskolák továbbra sem kapták meg a következő tanév rendjét, holott annak ilyenkorra már nyilvánosnak kellene lennie.

Tavaly júniusban Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet. A bevezetés dátumáról akkor még nem esett szó. Az intézkedés szükségességét szülői panaszokkal indokolták: Maruzsa az InfoRádióban beszélt arról, gyakran felmerül a probléma, hogy túl hosszú a nyári szünet, a szülők nem tudnak mit kezdeni a gyerekekkel.

Tovább...


A cikk eredetije: Újra napirenden a tanév meghosszabbítása


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges