Szerkesztők ajánlják Nagypéntek
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ujhelyi: Mostantól felgyorsul a rendszer összeomlása

via 168 Óra Online

2018. szeptember 17. 10:20 | 0 hozzászólás

Ujhelyi úgy látja, annak van jelentősége, hogy a szakszervezetek, civil szervezetek az utcára vigyék az őket követőket és azt mondják: lebontják ezt a rendszert.

A képviselő szerint a Sargentini-jelentésnek politikai és jogi következményei is lesznek. A jogi következmény egy nagyon lassú folyamat. Ujhelyi István úgy tudja, hogy több ország kormányfője azt szeretné, hogy minél hamarabb tárgyalja az ügyet az uniós külügyminiszterek tanácsa. Ez a testület hallgatná meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. (Információink szerint szeptember 18-án ülésezik legközelebb a tanács.)

– Ott már kevés lesz a sorosozás és a bevándorláspárti, migránssimogató duma. Elindul egy jogi folyamat, de mivel még sosem volt ilyen az Európai Unió történetében, kíváncsian várja mindenki, hogy mik lesznek ennek a jogi lépései

– állapította meg a politikus.

Hozzátette, nagyon bízik abban, hogy nem jut el szankciókig a folyamat, mert véleménye szerint nem érdemli meg Magyarország azt, hogy a kormánya miatt büntessék. Ez a mostani jelentés nem szankciók gyűjteménye, hanem egy helyzetjelentés, jegyezte meg.

– A politikai következmény sokkal gyorsabb folyamat, már látható és érezhető a mindennapokban. Gyors politikai következményei lesznek a Fideszre és a magyar miniszterelnökre nézve annak, hogy az Európai Néppárt kiállt, és hogy recsegve rádőlt az eddigi néppárti támogatás Orbán Viktorra. Ha a Fideszre nézve ennek politikai következményei lesznek, akkor az utca népének fel kell tennie a kérdést, hogy hogyan fogja képviselni a magyar érdekeket a következő fél éves költségvetési tárgyalásokban egy olyan miniszterelnök, aki most már háborúban áll Angela Merkeltől kezdve Sebasian Kurzig mindenkivel. Fel fog gyorsulni a rendszer összeomlása – jelentette ki Ujhelyi.

Tovább...


A cikk eredetije: Ujhelyi: Mostantól felgyorsul a rendszer összeomlása


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges