A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ujhelyi kijelölte Orbánék új helyét az Európai Parlamentben

via Hírklikk.hu

2019. március 12. 16:23 | 1 hozzászólás

Az Európai Parlament szélsőségeseinek székére "ültette" Orbánt Ujhelyi István, az MSZP képviselője.

„Barátaim, végre megtaláltam az igazi helyemet! Orbán Viktor korábbi néppárti politikus, az Európa-ellenes szélsőjobboldaliak tagja” - ez a felirat szerepelt azokon a táblákon, amelyeket Ujhelyi István szocialista EP-képviselő helyezett el az Európai Parlament plenáris üléstermében, a szélsőséges képviselők székein.

A politikus ezzel jelezte, hogy Orbán és a Fidesz egyértelműen az Európa-ellenes szélsőségeket választja az európai értékek helyett. Az MSZP EP-képviselője a közösségi oldalon közölt élő videójában rámutatott, hogy Orbán Viktor széles ívet járt be a politikai életben: előbb KISZ-titkár volt, majd radikális liberális, később keresztény-konzervatív, most pedig egyértelműen Európa-ellenes és szélsőjobboldali. Ujhelyi hangsúlyozta, hogy a Fidesznek előbb vagy utóbb, de bizonyosan távoznia kell az jobbközép Néppárt soraiból, új politikai otthona pedig egyértelműen a nacio-populista szélsőjobboldaliak közössége lesz.

„A dühöngő Európa-ellenesek között ott találjuk azt a holland pártot, amely nyíltan szélsőséges politikát folytat, nemrég pedig a kelet-európai, így a magyar munkavállalók ellen indított uszító kampányt. De Orbán új szövetségesei között találjuk a francia Nemzeti Frontot is, amely Putyin környezetéből kapott pénzt EU-ellenes kampányra és amely Putyin szóvivőjének lányát foglalkoztatja gyakornokként az Európai Parlamentben. De ehhez a szélsőséges csoporthoz tartozik céljait tekintve az az osztrák Szabadságpárt is, amely elvette a kint dolgozó magyarok szociális juttatásait” - sorolta a videóban Ujhelyi István.

Az MSZP európai politikusa szerint Orbán Viktor befolyása egyértelműen megrogyott, az európai erők világosan kilökik maguk közül a fideszeseket, ez pedig valós veszélyt és magyar érdeksérelmet okoz például a következő uniós költségvetés tárgyalása során. Ujhelyi szerint a májusi EP-választáson Európa és az Európa-párti erők, valamint a Fidesz és Orbánisztán között kell majd választani.


A cikk eredetije: Ujhelyi kijelölte Orbánék új helyét az Európai Parlamentben


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 hónapja

Ejnye Pisti!
Ne legyél már ilyen JÓLELKŰ!
Dehogyis adnék én ülőhelyet a fityisznek bárhol is az EU parlamenten belül!

Illetve adnék mégis:
Kint a folyosón, ott, ahová a KIRÁLY is gyalog jár!:DDD
Ott aztán elücsöröghetnének a mandátumuk végéig!
Ne rontsák már a levegőt az ülésteremben, nahát!:(((

Sasszembrigád, figyelem! Jöhet a mínuszoló klikksorozat! :P