A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Újabb testkamerák kellenek Kövér házőrségének

via Mfor.hu

2018. szeptember 27. 11:44 | 1 hozzászólás

„Az ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy a törvény szerint a parlament folyosói rendjét vigyázó, az Országgyűlést védelmező őrségnek miért van szüksége éjjellátó készülékekre és autós kamerákra, a mesterlövészpuskákról és gépkarabélyokról nem is beszélve.” Nohát, számunkra is az.

Az elmúlt bő másfél évben alaposan felszerelték az Országgyűlési Őrség tagjait. Úgy tűnik, a testkamerák is beváltak, hiszen egy újabb adagot rendeltek a korábbi beszállítótól.

A közbeszerzési értékhatár alatti beszerzés keretében nettó 14,26 millió forintért vesz az Országgyűlés Hivatala testkamerákat valamint hozzá tartozó autós és egyéb kiegészítőket a házőrség részére. Ez támogatja majd a feladatok szakszerű és hatékony ellátását - találtunk rá az információra a parlament honlapján.

A testkamerákkal rögzített kép- és hangfelvételek felhasználhatók a rögzítés helyszínén elkövetett cselekmények miatt indult büntető-, szabálysértési vagy más hatósági eljárás során, az őr intézkedésének jogszerűségének vizsgálatakor - olvasható a közbeszerzési dokumentumokban. Az eljárás során összesen

46 testkamerát,
2 darab 6 állásos akkumulátor töltőt és adat letöltő dokkolót,
33 darab mágneses tartó konzolt,
és 13 darab gépkocsi tartó konzolt vásárolt az Országgyűlés Hivatala.

Tovább...


A cikk eredetije: Újabb testkamerák kellenek Kövér házőrségének


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
6 hónapja

Nocsak, mi  ez  a nagy  biztonság? Emberek, ébredjetek nem nekünk  van félnivalónk!