A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Újabb intézkedéssel hozná lehetetlen helyzetbe a kórházakat az Emmi

via HVG

2017. június 21. 10:26 | 0 hozzászólás

Készült egy javaslat, amely egy eddig meglévő bevételforrástól is megfosztaná a kórházakat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkárságán készül egy jogszabálytervezet, ami elvágná a kórházakat egy bevételi forrásuktól - írja a 444.hu.

A tervezet azt mondaná ki, hogy "az aktív fekvőbeteg hátteret biztosító fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézmény az egynapos ellátást végző járóbetegszakellátást nyújtó egészségügyi intézményektől az aktív fekvőbeteg háttér biztosításáért térítési díjat nem kérhet", ami azt jelenti, hogy a kórházak nem kérhetnek pénzt az úgynevezett "egynapos sebészetekkel" kötött együttműködésükért.

Az "egynapos ellátást végző járóbetegszakellátást nyújtó egészségügyi intézményekben", vagy "egynapos sebészeteken" olyan betegeket operálnak, akiket nem szükséges az operáció után 24 óránál tovább kórházban tartani. Magyarországon állami kórház osztályaként és magánkézben is üzemelnek ilyenek, a hatályos magyar jogszabályok azonban kötelezik az egynapos sebészeteket (a magánklinikákat), hogy kössenek szerződést "aktív fekvőbeteg hátteret biztosító fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézménnyel", vagyis kórházzal, ami fel tudja venni a betegeket, ha a műtéteik után valamilyen szövődmény lép fel.

Tovább...


A cikk eredetije: Újabb intézkedéssel hozná lehetetlen helyzetbe a kórházakat az Emmi


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges