A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Újabb győzelmek felé

via Galamus Csoport

2012. július 23. 14:21 | 0 hozzászólás

Az elmúlt hét folyamán a magyar miniszterelnök, illetve különféle jobb- és balkezei újabb – már küszöbönálló – győzelmeket jelentettek be az ő lelkes népüknek.

Amikor a már épp hogy csak egzisztáló, de azért mégiscsak egzisztáló Alkotmánybíróság különféle, de egyaránt helytálló indokokkal alkotmányellenesnek minősítette a bírák 62 éves korban történő kötelező nyugdíjazásáról szóló törvényt, a Nagy Vezető érezhető ingerültséggel azonnal bejelentette: a különféle szempontú törvényeket összhangba fogják hozni. Hát igen, ehhez valamennyit dolgozni kell, nem elegendő, mint a röghözkötési ügynél, a rendeletet gyorsan egy új törvénnyel helyettesíteni. Hogy az Alkotmánybíróság nemcsak arról beszélt, hogy összhangba kell hozni a különböző rendelkezéseket, hanem – ráadásul épp a történelmi alkotmányra hivatkozva – arra is utalt: a bírói függetlenség elve már a XIX. század óta alapelv a magyar államban (eddig: jogállamban), annak meghallására a kormányfőnek nem volt füle. (Épp, mint amikor a Fő-Fő-Bíró Hölgy azzal veri vissza a bírálatokat, hogy új tisztsége miatt csak nem fog szakítani sem a férjével, sem a barátaival – ugyanis nem ezt várta volna el tőle senki, hanem azt, hogy ilyen személyi összefonódások mellett ne lépjen a tisztségbe.) A lényeg azonban az, hogy a rendszer marad, a kormány így vagy úgy, de mindenképpen eléri a célját, mert hiszen bármilyen eszközökkel, de végül  mindig győz.

Sokan még mindig nem értik egyébként, miért is szorgalmazza a kormány olyannyira a bírók korai nyugdíjazását. Akik nem értik ezt, azok a Fidesz működésének alapelvét nem értik. Ez a párt, pláne a vezetője, szép kacskaringós utakat bejárt ugyan, és a köpönyegforgatásban mondhatni művészi tökélyre tett szert, de volt valami, amihez mindig ragaszkodott: az antikommunista szólamrendszer. Nem az elvi jellegű antikommunizmus, mert arról azt sem tudja, vajon eszik-e vagy isszák.

Tovább...


A cikk eredetije: Újabb győzelmek felé


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges