A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Új védekezéssel állt elő a Jobbik kémkedéssel gyanúsított EP-képviselője

via HVG

2017. augusztus 2. 09:42 | 0 hozzászólás

Kovács Béla és védője a Magyar Idők szerint abba próbál belekapaszkodni, hogy a büntető törvénykönyvben csak 2014-től szerepel az EU intézményei elleni kémkedés. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint még nem tártak minden bizonyítékot Kovács Béla és védője elé.

Törvényi hiányosságot emleget a kémügyben Kovács Béla és védője: most már nemcsak azt állítják, hogy a Jobbik EP-képviselője nem kémkedett, de azt is, hogy nem is kémkedhetett 2011-2013-ban az unió ellen, mert a kémkedés az Európai Unió intézményei ellen elnevezésű tényállás csak 2014. január 1-jétől szerepel a büntető törvénykönyvben – ezt írja a szerdai Magyar Idők.

Az ügyben még tart a nyomozás. Szikinger István, Kovács Béla védője a lapnak azt mondta: a Központi Nyomozó Főügyészség eddig semmilyen, a kémkedést igazoló bizonyítékot nem mutatott be számukra, bár minősített iratokat, így lehallgatási jegyzőkönyveket is megismerhettek már.

Kovács Bélát a 2011-2013-ra vonatkozó időszakról kérdezték, de szerintük ebben az időszakban a politikus akkor sem követhette volna el a gyanúsításban szereplő bűncselekményt, ha valóban hírszerzői tevékenységet folytatott volna, mert a büntető törvénykönyvben ugyanis 2014. január 1-je előtt csak a Magyarország ellen folytatott kémkedés szerepelt tényállásként.

Tovább...


A cikk eredetije: Új védekezéssel állt elő a Jobbik kémkedéssel gyanúsított EP-képviselője


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges