A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ügyvédje szerint kiadják a Kósát bepalizó csengeri örökösnőt a svájciak

via 24.hu

2018. július 21. 10:00 | 0 hozzászólás

"Sz.-né továbbra is azt állítja, hogy létezik az az összeg, amiről eddig beszélt. Gondolom, hogy Kósa úr nem véletlen járkált vele Svájcba intézni az ügyeket. Elég komoly jutalom ígéretét kapta" – mondta az ügyvéd.

Pár héten belül kiadhatják a svájciak a magyar hatóságoknak Sz. Gábornét – tudta meg a 24.hu. Ő az a titokzatos csengeri háztartásbeli asszony, aki évek óta azt állítja magáról, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyont örökölt. Az asszony befektetési tanácsokat kért Kósa Lajostól, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt. Kósa elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte Sz.-nét, aki április elején elhagyta az országot, még az előtt, hogy az ellene csalás gyanújával nyomozást folytató Nemzeti Nyomozó Iroda beidézte volna kihallgatásra. Ezt követően európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, majd elfogták. Sz.-né politikai menedékjogot kért Svájcban.

Megkerestük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészséget, hogy hol tart a csengeri nő ügye, és megtörtént-e már a kiadatás, az alábbi választ küldték:

A nyomozást különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendelte el 2017.november 2. –án. A nyomozást 2018. február 22. napjától a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja. Az ügyész indítványára a nyomozási bíró nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátott ki egy személlyel szemben, azonban gyanúsítotti kihallgatás az ügyben még nem történt, mert a külföldön egyébként elfogott gyanúsítottat még nem adták át a magyar hatóságoknak

– közölte Dr. Szilágyi László, a megyei ügyészség szóvivője.

Tovább...


A cikk eredetije: Ügyvédje szerint kiadják a Kósát bepalizó csengeri örökösnőt a svájciak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges