Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Torkig van Orbán álmával az átlagmagyar

via Népszava.hu

2018. május 13. 13:38 | 5 hozzászólás

Még a kormánypárti szavazók is nehezményezik Orbán sporttámogatásait a Publicus Intézet felmérése szerint.

„Az biztos, hogy a profi labdarúgásra nem szabad költségvetési pénzt költeni.” Egy mondat, amely a Publicus Intézet legfrissebb, a Vasárnapi Hírek megbízásából készített kutatása szerint a magyarok mintegy 80 százalékának véleményét tükrözi. Az idézet viszont valójában Orbán Viktortól származik, aki még 2010 elején, a miniszterelnöki székbe készülve fogalmazott így. Hatalomra kerülve aztán kormánya elképesztő mértékben kezdte önteni az állami milliárdokat a magyar labdarúgás feneketlennek tűnő kútjába, mit sem törődve azzal, hogy a többség ezt már nem nézi jó szemmel - a Vasárnapi Hírek elemzése.

„Oktatásra, kultúrára, sportra mindig lesz pénz! Mert a pénz olyan, mint az idő, arra jut, amire akarjuk, hogy jusson” – hangzik egy másik kijelentés a miniszterelnök már említett, 8 évvel ezelőtti nyilatkozatából. Nos, hogy a hármas felsorolásból az első két területtel valóban bőkezű volt-e azóta a kormány, erősen kétséges, ami viszont biztos: a sportra, és ezen belül is főként a labdarúgásra tényleg „akarták, hogy jusson”.

Üres stadionok, méregdrágán
Az egyik legnagyobb tételt a sokat kritizált stadionépítések jelentik. Az Orbán-kormány 2010-es regnálása óta, a már bejelentett beruházásokkal együtt, nagyjából 340 milliárd forintot költött arénákra az NB I-es és NB II-es klubok, illetve a válogatott számára. A jókora tortából a legnagyobb szeletet éppen utóbbi, vagyis a még mindig csak készülő új Puskás-stadion hasítja ki, amelynek költségei a becslések szerint valahol 200 milliárd körül állhatnak meg, ezzel Európa egyik legdrágább sportlétesítménye lehet. A probléma ráadásul, hogy – bár az alacsony színvonal és nézőszámok miatt szinte az össze beruházás megtérülése problémás – az összes közül ezt lesz a legnehezebb hosszútávon nyereségesen üzemeltetni, hiszen a magyar válogatott évi 5-6 hazai meccsén kívül egyelőre nem látszik, mit rendeznek majd benne. Ráadásul hozzátehetjük, a nemzeti együttes mostani formáját nézve nem garantált, hogy bármikor megtelik a nagyjából 65 ezres nézőtér.

Tovább...


A cikk eredetije: Torkig van Orbán álmával az átlagmagyar


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
11 hónapja

Egy percig  sem kételkedek benne. :)

 

Kataaa képe

Kataaa
11 hónapja

Már akinek fussa mangalica disznót tartani...

katicabogar képe

katicabogar
11 hónapja

Én is átlagmagyar vagyok :)

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

Teljesen igazad van Katám!
Igen, TORKIG tele vagyok én is O. V. "álmaitól":(((

Akkor már inkább Belfegor hátulja (Rémlik...)! :DDD

Ami a Puskás stadiont illeti:
 "az össze beruházás megtérülése problémás – az összes közül ezt lesz a legnehezebb hosszútávon nyereségesen üzemeltetni, hiszen a magyar válogatott évi 5-6 hazai meccsén kívül egyelőre nem látszik, mit rendeznek majd benne. Ráadásul hozzátehetjük, a nemzeti együttes mostani formáját nézve nem garantált, hogy bármikor megtelik a nagyjából 65 ezres nézőtér."

Háááát... ami a rendezvényeket illeti, lenne néhány ötletem, mert EGY BIZTOS!
Foci meccsekkel nem lehet a nézőteret megtölteni!!! :P:P:P
Viszont!
Szerintem lenne néhány érdekesség, ami bizonyára vonzaná a XXI. századi érdeklődőket is:

1./ Fel kéne éleszteni pl. az ókorban divatos GLADIÁTOR viadalokat, de XXI. századi módra világversenyként:
http://www.romaikor.hu/image.php?p=gladiator_viadal_23.jpg

2./ Lehetne a Ben Húrban látható RÉGI Harckocsi VILÁGVERSENYT rendezni ELSŐKÉNT a legújabb korban, és legalább kétévenként:
http://www.trapword.com/wp-content/uploads/2015/11/ben-hur-movie-image-2.jpg

3./ Falazó verseny (Értse mindenki, ahogy akarja...) kőműveseknek, a neve lehetne:
Kőműves Kelemen VILÁG verseny! :DDD
Fődíj: lyukas aranyozott blokktégla! :P
 

És így tovább!

Jah! A Kolbásztöltő VILÁG versenyt majd elfelejtettem! :DDD
Kizárólag magyar mangalica húsból! ;o)
 
 

Kataaa képe

Kataaa
11 hónapja

Az  ki van csukva, hogy  torkig  van  a magyar Orbán  álmaitól. Itt  volt a nagy lehetőség, hogy  saját álmainkat  dédelgessük.