A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tojással dobálták meg Balog Zoltánt Zürichben

via Gépnarancs

2013. június 9. 10:47 | 5 hozzászólás

Egy tüntetőt őrizetbe vettek, egy rendőr pedig megsebesült, amikor elfajult a magyar miniszter elleni tiltakozás.

Az emberi erőforrások minisztere a Zürichi Egyetemen tartott előadást a roma kérdésről pénteken késő este, amikor mintegy 30 tüntető félbeszakította a konferenciát tiltakozásul a magyar miniszter és az általa képviselt politika ellen. A tüntetés szervezői szerint Magyarországon nyílt hátrányos megkülönböztetés sújtja a roma kisebbséget, terjed a roma-ellenes retorika és az erőszak.

A rendőrség akkor avatkozott közbe, amikor a demonstrálók tojással dobálták meg a minisztert. A svájci hírügynökség szerint verekedés tört ki és egy rendőr könnyebben megsérült, egy tüntetőt pedig előállítottak.

Az incidensről a svájci sajtó beszámolt, az MTI híradásából viszont kimaradt. A magyar hírügynökség csak ennyit közölt a miniszter svájci tárgyalásairól szóló hírben:

“Az egyetemi előadást – amely szintén a magyarországi roma integrációról szólt – médiafelhajtás és szigorú biztonsági intézkedések kísérték. A hallgatóság 150-200 emberből állt. A beszédet vastapssal jutalmazták, voltak, akik tiltakoztak – mondta a miniszter. Az egyetemre annak Európai Intézete és a joghallgatók egyesülete hívta meg – tette hozzá.”

Tovább...


A cikk eredetije: Tojással dobálták meg Balog Zoltánt Zürichben


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

MIcsoda felháborodás  pár tojás miatt!

 

faluvegi képe

faluvegi
5 éve

Hat persze. Ki mas szervezte volna? Ezt a szovegedet masold le, hogy a kovetkezo fideszes elleni kulfoldi tuntetesnel ne kelljen ujra kitalalnod. Egyszeruen csak ujra bemasolod.

Mi is tortent?

Kimentek svajcba az MSZP-sek es ravettek az ottaniakat, hogy tuntessenek Balogh llen. A verekedest kulon fizettek.. Hogy ezek a komcsik milyen ugyesek. Mar Merkel asszonyt, sot Barossot is sikerult megfertozniuk.

 

 

victorb képe

victorb
5 éve

Ráérzés. Többnyire bejön.

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Ezt meg miből gondoljátok?

victorb képe

victorb
5 éve

Ügyesen megszerveztétek...