A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tisztelt Választó! Az MSZP közleménye


2018. április 13. 12:01 | 0 hozzászólás

A szabálytalanságok kivizsgálása miatt az MSZP első lépésként hivatalosan a Nemzeti Választási Irodához és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult, majd elindította a www.ujraszamolas.hu weboldalt.

Az április 8-ai országgyűlési választás utáni  napokban eddig még soha sem tapasztalt számú bejelentés érkezett a  szavazóköri szabálytalanságokról az MSZP-hez és több ellenzéki párthoz.                      

Az eddigi nyilvános adatokból az látszik, hogy a  szabálytalanságok csak az ellenzéki jelöltekre és listákra leadott  szavazatokat érintik. Egyre több helyen derül ki, hogy az ellenzékre  leadott voksokat egyszerűen lenullázták vagy kamupártokhoz könyvelték  el.                      

A szabálytalanságok kivizsgálása miatt az MSZP  első lépésként hivatalosan a Nemzeti Választási Irodához és a Nemzeti  Választási Bizottsághoz fordult, majd elindította a www.ujraszamolas.hu weboldalt.                      

Az oldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy  bárki szabadon megtekinthesse a kézzel írott szavazóköri  jegyzőkönyveket. Ezáltal egyszerűen összehasonlíthatók a szavazóköri és  az NVI által közölt eredmények, kiderülhetnek a szabálytalanságok és  láthatóvá válik, hogy hány helyen fosztották meg az ellenzéket a rájuk  leadott szavazatoktól.                      

Az MSZP munkatársai, szavazóköri delegáltjai és  jelöltjei már elemzik a megkapott jegyzőkönyveket és az eddigi  bejelentéseket, azonban továbbra is arra kérünk mindenkit, aki  valamilyen szabálytalanságot tapasztalt a választáson illetve  észrevétele van, hogy azt a [email protected] címen jelezze nekünk.                      

Dr. Baja Ferenc
A Táncsics Alapítvány elnöke
Az MSZP Közigazgatási és IT Tagozatának elnöke   

Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges