Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tiltólistára kerül a menzán a csokis piskóta...

via HVG

2013. december 2. 11:04 | 3 hozzászólás

A közétkeztetés reformja az egészséges táplálkozás irányába tett első lépésként csökkenti az ételek só-, cukor-, és zsírtartalmát, de több fehérjét, zöldséget és gyümölcsöt ír elő – írja a Magyar Hírlap hétfői számában.

A lap írása szerint a Magyar Közétkeztetők Szövetsége támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendelettervezetét. Tettinger Antal, a szervezet elnöke a lapnak elmondta: közös érdek, hogy a rászorulók asztalára egészséges ételek kerüljenek. A rendeletet kísérleti jelleggel néhány helyen már bevezették, Tettinger Antal szerint így a hatálybalépés előtt kiküszöbölhetők az esetleges hibák. A minisztériumi rendelet szerint tiltólistára kerül többek között a cukor, a zsíros tej, a hagyományos só, a kenőmájas, a rántott hús és a csokis piskóta is – számol be a Magyar Hírlap.


A cikk eredetije: Tiltólistára kerül a menzán a csokis piskóta...


Hozzászólások

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Nem tudják parancsszóra a magyar étkezést megváltoztatni. Azt érik el vele, hogy a közétkeztetést el fogják kerülni - és viszik magukkal a rántotthúst :)

nikkolaus képe

nikkolaus
5 éve

Az agyam eldobom! Normálisak ezek? Egyáltalán mit lehet enni szerintük? Kenyeret nem, zsírt nem cukrot nem, sót nem, húst nem, csokit nem. Na most hagyom abba, mert már felment a vérnyomásom.

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Nem tetszik az , amikor a hatóságok varriálgatnak , mit lehet, mit nem lehet enni. Olyan terméket  kellene előálítani, ami biztonsággal fogyasztható.  Csodálkozom a rántott húson...  Olyan érzésem van, hogy  arra  akarnak rá kényszeríteni embereket, ami éppen emberi fogyasztásra alkalmatlan termék... Ez is egy formája a népesedés csökkentésének...