A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tiborczék előre szóltak – Interjú a Kishantosi Központ vezetőjével

via Magyar Narancs Online

2013. november 13. 10:39 | 0 hozzászólás

Ács Sándornét Orbán Viktor veje korábban óvatosságra intette, ám ő továbbra sem tesz le Kishantos megmentéséről. A földeket jelenleg is védik, a minisztériumot pedig már perelik. Dán partnerük egyenesen rablásról beszél.

magyarnarancs.hu: A legfrissebb hír szerint pénteken nem engedték a földekre az állami földpályázatok nyerteseit. Hétfő este van, mi történt azóta Kishantoson?

Ács Sándorné: Birtokháborítást jelentettünk be a jegyzőnél, mert a polgári törvénykönyv alapján vitathatatlanul a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. van birtokon belül. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) ugyanis még nem számolt el velünk, nem adtuk át a területet. A Greenpeace aktivistái folyamatosan a földeken vannak, de péntek óta egy új bérlő sem jött a területre.

magyarnarancs.hu: Bitay Márton állami földprogramért felelős államtitkár úgy nyilatkozott, hogy önökkel nincs mit tárgyalni. Ha nem tárgyalás útján, hogyan kívánják érvényre juttatni igazukat?

ÁS: Az ügyészség a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz irányított bennünket, ezért ott nyújtottunk be egy tízoldalas panaszt a pályázati kiírás és elbírálás ellen. Olyan győztes is volt például, akinek jogosultsága sem lett volna pályázni.

magyarnarancs.hu: Kicsoda?

ÁS: A Mező Vidék Bt. székhelyét a pályázat kihirdetése után 9 nappal tették át Salgótarjánból Szabadegyházára. Korábban egyébként Salgó Közmű Bt. néven építési munkálatokat látott el. Ez meglehetősen nevetségessé teszi a kormány által is gyakran hangoztatott elvet, a helyi gazdák preferálását, a pályázat kiírása és elbírálása pedig véleményünk szerint felveti a hűtlen kezelés gyanúját.

Tovább...


A cikk eredetije: Tiborczék előre szóltak – Interjú a Kishantosi Központ vezetőjével


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges