Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tényleg ez a harc lesz a végső!

via mszp.hu

2018. május 20. 11:32 | 3 hozzászólás

Orbán Viktor kormányfő a májusi voksolás előtt világossá tette: „Egy mozaikkocka nincs még a helyén, ezt Brüsszelnek hívják. Ez a következő választás után megoldandó feladat.” Ez a kormány egy Európa-ellenes kormány, amely nem is titkolja célját: valamely sötét (talán külföldről támogatott) érdek mentén megroppantani az európai közösséget.

Ilyen még nem volt a rendszerváltás utáni időszakban: a negyedik Orbán-kormány megalakulásával egy deklaráltan Európa-ellenes kormány alakult Magyarországon.
Nincs még egy olyan kabinet az Unióban, amely állami szintű propaganda-kampányt folytatna az európai közösség ellen és amely nyíltan megtagadná a közös döntések végrehajtását, az uniós törvények betartását, az értékek tiszteletben tartását. Orbán Viktor kormányfő a májusi voksolás előtt világossá tette: „Egy mozaikkocka nincs még a helyén, ezt Brüsszelnek hívják. Ez a következő választás után megoldandó feladat.” Ez a kormány egy Európa-ellenes kormány, amely nem is titkolja célját: valamely sötét (talán külföldről támogatott) érdek mentén megroppantani az európai közösséget. 
 
Orbánék a színfalak mögött persze közben mindig minimálisan szükséges hajlékonyságot mutatnak, az elvárható szintig kiszolgálják a nemzetközi multik érdekeit, pávatáncolnak, de amikor csak tehetik: a küllők közé dugják a botot, hogy akadozzon, bukdácsoljon az európai előrehaladás. Ez az új Orbán-kormány egyik deklarált célja az előttünk álló időszakban. 
 
Az Európai Unió közössége, amely szinte kizárólagos módon képes békét és gyarapodást nyújtani Magyarország számára, komoly átalakulás küszöbén áll: a zavarkeltő és egyre hangosabb kekeckedők alul fognak maradni a szorosabb együttműködés szövetségével szemben. Nem kérdés, hogy a Fidesz képviselői – akárcsak mi – büszke magyar emberek. De csak játsszák a hazafit és biztosan nem európaiak. 
 
Ezekben az időkben ugyanis az az igazi hazafi, aki az európai fősodorban akarja és tudja tartani Magyarországot. A hazafiság és az európaiság nem ellentétei, hanem kiegészítői egymásnak. Ez a legélesebb választóvonal az orbáni rezsim szereplői és közöttünk: mi európai hazafiak vagyunk. Büszke magyarok és büszke európaiak. Ezt a közösséget kell megszilárdítani és átformálni a következő időszak szellemi ütközeteihez, hogy hazánkat biztosan Európában tarthassuk és esélyünk legyen egy európai alapértékekre támaszkodó demokratikus Magyarországot felépíteni. Ezért vállaltam újra feladatot és jelentkeztem frontmunkára az MSZP tisztújításán. A párt leendő választmányi elnökeként kész vagyok csataláncba állni, eltakarítani a romokat, csapattagként egymásra tenni az új téglákat és átformálni a baloldalt. Mert tényleg ez a harc lesz a végső!
 
A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százkilencvenkettedik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.
 
dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő (MSZP) 
2018. május 20.

A cikk eredetije: Tényleg ez a harc lesz a végső!


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
11 hónapja

Majd kiderül a sok"okoska" mit produkál, mivel szeretné etetni  az  Uniót, na és persze az ország  népét is. Nagyon úgy  nézz  ki  az a mozaikkocka hiányzik nekik a teljes egypárt rendszerhez. Igaz, ami késik nem múlik, de most  már nagyon  sokat késik...:(

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

A "potyán" kapott pénz soha nem elég, Katám!

De remélem, hogy a küllőt fogó kéz is ELTÖRIK egyszer!
Ebben az esetben RÖGTÖN magára fog találni a sok megvezetett tévesen szavazó állampolgár.
Mert aki szelet vet, VIHART arat. 

Álmomban azon vitáztunk egy barátommal, hogy hamarosan ez az ország is kettészakad, mint Csehszlovákia annó.
Azonban az álombeli vitapartneremnek elmagyaráztam, hogy nálunk ez ilyen módon teljességgel LEHETETLEN, ugyanis az egész ország minden településének minimum ketté kéne szakadnia, mert a pártok olyan helyzetet teremtettek 2010 óta, hogy nincs egy olyan stabil választó vonal, mint a csehek és a szlovákok esetében volt.
Itt nem lehet külön Pannónia (Lásd: Római kort!), és külön Alföld az északi hegyekkel, mert mindenhol KEVERÉK pártállás van! 

Orbán szerint EGY mozaikkocka nincs a helyén: Brüsszel...
A logikusan gondolkodók szerint ez igaz, csak nem Brüsszelnek hívják, hanem ORBÁNNAK!
Ő az, aki (MÉG!) nincs a helyén... :P:P:P
De ami késik, nem múlik!