A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tényleg egész pályás offenzívát indít a Fidesz a független bíróságok ellen: elkezdték támadni a bírókat, akiket szerintük Soros irányít

via Magyar Narancs

2018. május 27. 15:52 | 2 hozzászólás

Felcsavarja a bíróságok és a civilszervezetek elleni támadás hangerejét a Fidesz: Hollik István után most Halász János frakciószóvivő állítja azt, hogy a Magyar Helsinki Bizottság jogismertető tevékenysége magyar bírák számára "szembemegy a magyar emberek és a magyar kormány akaratával, és fenyegeti az igazságszolgáltatás függetlenségét és a nemzetbiztonságot is." (!)

Megvalósul, amitől tartani lehetett: a kétharmad birtokában a bíróságok elfoglalása következhet.

Tegnap részletes cikkben foglalkoztunk azzal, hogy a Fidesz a kétharmados parlamenti többség birtokában hogyan akarja átalakítani a bírósági rendszert, és a közigazgatási bíróságok bevezetésével a saját képére szabni azt. Már akkor lehetett látni, hogy a Fidesz magasabb fokozatba kapcsolt: a kormánylapban Trócsányi László igazságügyi miniszter mondott olyanokat, hogy a jogállamiság egyik alapköve a közigazgatási bíráskodás, amit valójában a kormány fog felügyelni. Majd Hollik István beszélt arról, hogy Soros betette a lábát a bíróságokra, mert szerintük „a Soros-hálózat” a magyar igazságszolgáltatást is befolyásolja azzal, hogy a Magyar Helsinki Bizottság „migránspárti” érzékenyítő tanfolyamokat tart bírósági dolgozóknak.

Ma sem állt le a kormánykommunikáció. Halász János Debrecenben arról beszélt, hogy „megdöbbentő és nagyon aggasztó, hogy a Soros-hálózat már a magyar bíróságokra is betette a lábát”. A Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője tulajdonképpen megismételte azt, amit kollégái a napokban mondtak: szerinte a „Soros-hálózat" nemcsak jogsegéllyel, hanem a bírók befolyásolásával is segíti a migránsokat abban, hogy Európába tartsanak. Halász szerint ez szembemegy a magyar emberek és a magyar kormány akaratával, és fenyegeti az igazságszolgáltatás függetlenségét és a nemzetbiztonságot is.

Tovább...


A cikk eredetije: Tényleg egész pályás offenzívát indít a Fidesz a független bíróságok ellen: elkezdték támadni a bírókat, akiket szerintük Soros irányít


Hozzászólások

Jaszi képe

Jaszi
4 hónapja

Érdeklődve figyelem, hogyan építik fel a kommunikációt. Hollik, Halász, aztán fokozatosan jönnek majd a "nagyágyúk", dörögni, hogy micsoda nép ellenségei a bírák. Bíró legyen a talpán, aki kiállja majd ezt a vihart.


Degesz
4 hónapja

Az hogy elmondják, milyen bánásmód járna a menekülteknek, az nemzetbiztonsági kockázat?! Inkább az a kockázat, ha a bírók nem tudják!