A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Teljes a döbbenet az Egyesült Államokban

via Népszava Online

2016. november 9. 11:05 | 1 hozzászólás

Teljes döbbenetté fordult át a hangulat az Egyesült Államokban, ahol az előzetes várakozásokkal ellentétben a republikánus jelölt Donald Trump nyert - nyilatkozta a Századvég kutatási igazgatója Floridából szerda reggel a Kossuth Rádiónak. Orbán Balázs a 180 perc című műsorban úgy vélekedett, hogy ez az eredmény a politikai szakirodalmat is újraírja.

A Századvég kutatási igazgatója elmondta: az elmúlt órákban Marco Rubio eredményváróján voltak, akit most újraválasztottak szenátorrá. Hozzátette: a demokraták, a mainstream média, de még a republikánusok körében is meglepetten fogadták az eredményt. 

Orbán Balázs szerint mindez azt jelezheti, hogy több millió olyan fehér középosztálybeli ember szavazhatott most Trumpra, aki korábban nem vagy csak részben támogatta a republikánusokat. Emellett a kampány során Hillary Clinton mögött nem volt olyan tömegmozgalom, mint korábban Barack Obama mögött, Donald Trump mögött viszont igen - jegyezte meg.

A kutató szerint az Egyesült Államokat elitellenesség jellemzi, az embereknek elegük van abból, hogy a politikai elit nem hallja meg problémáikat.  Orbán Balázs szerint a mostani amerikai választás újraírja a politikával, politikacsinálással foglalkozó szakirodalmat.

Tovább...


A cikk eredetije: Teljes a döbbenet az Egyesült Államokban


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Hatalmasat téved, aki elbagatellizálja Tramp elnökké választását, mondván, úgy kell nekik, most éljenek azzal, akit választottak.
Sajnos ez nem így van!
Az amerikai elnök - sajnos! - az egész világra kihatással van. 
Tekintsünk csak vissza az elmúlt XX. századra! :(((
I. és II. világháború... Mitől is vált VILÁGHÁBORÚVÁ?!
Aztán Vietnám, Korea, és még sorolhatnám...