A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tele van furcsasággal Mészáros Lőrinc első állami százmillióinak története

via Index

2018. március 12. 12:53 | 0 hozzászólás

„…megkerestük az érintett cégeket, közbeszerzési lebonyolítókat is, de vagy egyáltalán nem reagáltak, vagy azt állították, hogy náluk nincsen irat, nem emlékeznek, keressük az adott tender többi szereplőjét.” Nem furcsa ez az általános amnézia?

  • Végignéztük Mészáros Lőrinc első sikeres közbeszerzéseinek minden nyilvános dokumentumát.
  • Lépten-nyomon furcsa történetekbe botlottunk.
  • Az első öt győzelmének egyike sem volt klasszikus versenyhelyzet. Vagy mindenki mást kizártak, vagy drágább ajánlattal is ők nyertek, vagy eleve egyedül indultak.
  • A Mészáros és Mészáros Kft. eleinte nagy cégekhez társult konzorciumi partnerként. Két év alatt 3,6 milliárd forint összértékű beruházásnak lett így a részese, ezzel elég referenciát szerzett, hogy jöjjenek az igazán nagy bizniszek.

Sorozatban történtek a szokatlan dolgok egy északkelet-magyarországi kistelepülés közbeszerzési eljárásában. 2010-ben járunk, a kormányváltás után nem sokkal. Kizárásokkal, visszalépésekkel, visszavont tenderrel, drága nyertessel tarkított, hosszú eljárás volt ez, amelyen az alig ezerfős Felsődobsza keresett vállalkozókat, hogy az árvízvédelmi rendszerét rendbe tegye.

Tovább...


A cikk eredetije: Tele van furcsasággal Mészáros Lőrinc első állami százmillióinak története


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges