A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tejben-vajban füröszti az egyházakat jövőre a kormány

via Napi.hu

2018. november 14. 10:53 | 4 hozzászólás

Már eddig is sorra újíttatták fel a templomokat, de az elkövetkezendő költségvetési támogatások mértéke alapján 2019 az egyházak éve lesz.

Évről évre egyre aktívabbak az egyházak a közbeszerzési piacon, de a nekik jutó költségvetési támogatások mértéke alapján joggal feltételezhető, hogy 2019. az egyházak éve lesz. A kormány nemrég felhívást tett közzé az egyházi közösségi célú programok és beruházások, valamint az egyházi épített örökség védelmének és egyéb beruházások támogatására.

Tovább...


A cikk eredetije: Tejben-vajban füröszti az egyházakat jövőre a kormány


Hozzászólások


anna
5 hónapja

Kedves ZSADIzene!

Nem tudom mennyire ismered a a hitesek "hívőit", de én nagyon elcsodálkoztam, hogy rengeteg az értelmiséginek nevezett barom (felsőfokú végzettséggel). Sok esetet ismerek, hogy ezek a tökkelütöttek képesek a NS szavára jövedelmük 10%-át önként befizetni, saját szüleikkel összeveszni, azokat az utcára rakni, stb. Jézus Krisztus tanításaira hivatkozva!! Ezek után csodálkozhatunk az egyszerű emberek tévelygésein? Nem.

Ez az ország sajnos már a középkor szintje alá süllyedt. 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 hónapja

Kedves Anna!

Köszönöm a linket, bár nem olyan témájút küldtél, amilyet kértem, de ez is eléggé kiborított!
Igaz, különösen ateistaként eddig is tudtam, hogy a szekták nem éppen az erkölcs mintaképei, de amiről ebben a linkben olvasni lehet, valósággal ALJASSÁG, ami az országunkban - és a világban! - megy!

Kiemelnék a cikk végéből egy részt, amely különösen aggódásra ad okot, különösen, ha azt vesszük, nem mindenki olyan felvilágosult, hogy lesöpörje magáról ezt a sok mocskot, amit igyekeznek a becsületes emberekre kenni az ilyen egyházi sarlatán veletők:
 

"Mindenki érthet belőle: a bűnvallásait nyilván tartják, ha valamit nem úgy tesz, ellene fordítják, és kiforgatják. Nem lehet következmények nélkül távozni, nem lehet megszabadulni, nincs semmi, és senki, ami megvédené Magyarország polgárait egy sarlatán szektájának üldözéseitől. Súlyosan sérülnek az emberi és polgári szabadságjogok. Az állam védelme alatt áll egy olyan szervezet, amely egy család vallási magánvállakozása, és amely magyar állampolgárok szabad felekezetválasztási jogát korlátozza, embereket üldöz, rágalmaz és megátkoz.

Különösen azután, hogy Németh kiegyezett a Fidesszel, illiberális lett, és Orbán Viktor támogatója.
Gyakorlatilag szabad kezet kapott a rendszertől a közpénzek milliárdjai mellé, amelyet a paktumért cserébe kap. " /Forrás: Amerikai Népszava/

Hát bevallom, EZT végképpen nem gondoltam volna!
Ezek után egyáltalán nem csodáLom, hogy sok volt hitgyülis ismerősöm sorra hagyja el ezt az "egyházat"!!!:(((
Sokat ismerek közülük, akik mélyen hallgatnak, ha kérdezem őket: MIÉRT?!...

Már nem kell a válaszuk, mert MÁR ÉRTEM!

És akkor én, az ateista-materialista vagyok a gonosz istentelen!! Ha-Ha-Ha!!!

Megjegyzés:
Jómagam valóban ateistának tekintem magamnak de nem a közismert ateizmusban, hanem Einstein módra:
Azaz:
Hiszek egy olyan istenben, aki minden létezőnek a törvényszerű harmóniájában tárulkozik fel, de olyan istenben nem hiszek, aki az emberiség sorsával vagy cselekedeteivel foglalkozna.” 

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 hónapja

"Hogy évről évre javul az egyházak anyagi helyzete, azt jól mutatja, hogy 2015 óta 608 közbeszerzési eljárást írtak ki a magyarországi egyházak 75 milliárd forint összértékben. Ezt az adatot még Balog Zoltán árulta el idén áprilisban a Közbeszerzési Hatóság egyházi közbeszerzésekről szervezett konferenciáján. Az emberi erőforrások egykori minisztere szerint az egy eljárásra jutó keretösszeg növekedése folyamatos: 2015-ben 45 millió, 2016-ban 93 millió, 2017-ben 230 millió forint volt, 2018-ban pedig 250 millió forint."

FELHÁBORÍTÓ!!!

Bocs, de kérhetnénk egy ilyen anyagi kimutatást a fiatalság szakmai képzésének alakulásáról is?!

Apropó!
Állítólag nincs elég pap... Vajon miért, ha ilyen remekül mennek az egyházak háza táján a dolgok?!:(((