A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Távozik Czunyiné, Palkovics László lesz az...

via HVG

2016. február 6. 12:55 | 0 hozzászólás

Palkovics László felsőoktatási államtitkár ezentúl oktatási államtitkár lesz, elődje, Czunyiné Bertalan Judit pedig a digitális tartalomfejlesztésért felel kormánybiztosként - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton, Budapesten. Balog Zoltán egy kérdésre azt válaszolta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem fogalmazott meg kritikát Czunyiné Bertalan Judit munkájával kapcsolatban, sőt ragaszkodott ahhoz, hogy a távozó államtitkár a köznevelés területén komoly szerepet kapjon. A miniszter azt is mondta, hogy a Klik marad, de átalakul.

Czunyiné Bertalan Judit a Komárom-Esztergom megyei Kormányhivatal éléről került az EMMI-be, 2004 óta volt tagja a Fidesznek.

Az Orbán-kormány megalakulásától 2013 februárjáig nem volt kettéválasztva az oktatási államtitkárság. Akkor a diákok tiltakozása hatására elvették Hoffmann Rózsától a felsőoktatást, és az addigi egységes államtitkárság felsőoktatási és köznevelési területre szakadt.  

Utóbbi irányításával bízták meg Hoffmann Rózsa távozása után Czunyiné Bertalan Juditot, akinek a félrereállításáról már korábban felröppentek hírek, és úgy tűnik, a miskolci tanárok által indított „tanárlázadás” miatt még jól is jön ez a vezéráldozat. Már amikor 2014. június 15-én átvette Hoffmann Rózsától a köznevelésért felelős államtitkára posztot, lehetett tudni, hogy csak egyfajta bábszerep vár rá. Az összes közoktatást érintő fontos döntést már meghozták ugyanis addigra. Az államtitkár tevékenysége ennek megfelelően nem is volt túl látványos. Megnyitotta a tanéveket, átadott ezt-azt, és időnként a nyilvánosságot megmosolyogtató nyilatkozatokat tett. A háttérben azonban arról lehetett hallani, hogy állandó régóta konfliktusa van helyettesével, Ádár János húgával, Pölöskei Gábornéval.

Tovább...


A cikk eredetije: Távozik Czunyiné, Palkovics László lesz az...


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges