A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tarlós: Megpróbálhatja kivásárolni a BKV-t az állam

via Origo

2014. augusztus 30. 11:02 | 4 hozzászólás

Vannak fideszes politikusok, akiknek a BKV és más önkormányzati közszolgáltató cégek államosítása a vágya, de Tarlós István szerint ha jól is lobbiznak a kormánynál, "nem biztos, hogy a jövő olyan politikusok vágyai szerint alakul, akik nem feltétlenül Budapest barátai."

A főpolgármester az Origónak adott interjúja második részében arról is beszélt: ragaszkodik a közgyűlési vétójogához. Elárulta még, mi a közös egy fagylaltgépben és egy metrókocsiban.
Kampánytémává vált a 3-as metró felújításának ügye. Igaz lehet a pletyka, hogy kiviszik a kocsikat Oroszországba, majd egy, már rég megköttetett egyezség alapján az oroszok valójában nem is felújítják, hanem újakra cserélik őket?

Tisztázzuk ezt az orosz kérdést, mert már kezd legendás lenni. Először is: nyílt közbeszerzési eljárást írunk ki a szerelvények felújítására. Engem elvakult oroszbarátsággal amúgy nehéz lenne vádolni. Korábban egyszer kicsúszott a számon, hogy ésszerű lenne az oroszokban gondolkodni. Ennek csak az volt az oka, hogy akár fagylaltgépet, akár metrókocsit nézünk, azt vélhetően az tudja a legjobban felújítani, aki gyártotta. Nekem soha nem a közbeszerzések vagy a politika jutott eszembe sosem a 3-as metróról, hanem műszaki kérdésként tekintettem rá. Nekem mindegy, ki csinálja meg, csak legyenek biztonságosak a szerelvények.

Tovább...


A cikk eredetije: Tarlós: Megpróbálhatja kivásárolni a BKV-t az állam


Hozzászólások

adamik_ képe

adamik_
4 éve

Nagyjából ugyanazt írtad az állami cégek vezetőiről amit én írtam : lopják a közpénzt. Csak te kicsit árnyaltabban fogalmaztál.

A megoldásban viszont nem értünk egyet. A közpénztolvajokat kell lecsukni nem a köztulajdont elkótyavetyélni. És ha a kormány és csókos haverjai lopják a köztulajdont akkor azt a kormányt és párját kell elzavarni , lecsukni és az ellopott értéket visszavenni. Függetlenül attól mekkora hazafias  és/vagy internacionalista szólamokat zeng  lopás közben. Ha viszont a választópolgárok folyamatosan tolvajokra bízzák a közpénzek kezelését , akkor el lehet gondolkodni azon, hogy milyen jövőnk van egy ilyen országban. Na és persze azon , hogy kell-e nekünk az a jövő.

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Teljesen igazad van! Az már régen bebízonyosodott nemzetközi szinten is, /tehát nem magyar átok/ hogy az állam igen is, rossz gazda. Az állami céget a mindenkori kormány szinte a sajátjaként működteti, elhelyezi a vatta embereit, ha kell, gyártat, javittat saját számára, anyagilag úgy avatkozik be a folyamatokba, hogy neki jó legyen, megszünteti az árversenyt, a minőségi versenyt, behatározza a bért, ami nem piaci alapú és nem éppen az ott dolgozóknak jó, stb, stb. Igazad van, többek között ezért is akartuk a rendszerváltást. A mostani államosítási tervek csak arra jók, hogy a FIDESZ megoldjon számos olyan problémát, amely csakis neki jó!

adamik_ képe

adamik_
4 éve

Én már azt nem értettem , miért kell az alapvető közszolgálati cégeket eladni. Ha gazdaságtalanul működik , hát működtesse az állam vagy az önkormányzat gazdaságosan. Ha nem jól megy a piroslámpás házban az üzletmenet akkor lecseréljük a lányokat. Ha az új tulajdonosnak hasznot tud hozni , márpedig azért veszi meg , akkor lehet gazdaságosan üzemeltetni. Jobb ha a haszon az államnál vagy az önkormányzatnál marad.

Ja , hogy a magyar vezetés azonnal elkezdi az állami vállalat pénzének a lenyúlását ilyen - olyan trükkökkel? ( alibi állások , szükségtelen  szerződések , el nem végzett munkák kifizetése , túlszámlázás és visszaosztás . . .  de nem akarok tippeket adni) Hát erre is megvan a megoldás : épülnek a szép új börtönök , kell bele a lakó.

Legfeljebb néhány bűnpártoló - bűnvédő ajvékol egy kicsit.

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Mi szükség  volt  nekünk rendszerváltásra? Addig  állami  kézben volt  minden... Tarlós úr nagyon  engedékeny, ezzel nem lesz  gazdagabb  a BKV