A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A Tanítanék Mozgalom szerint nincs értelme Orbánnal tárgyalni

via !!444!!!

2018. február 3. 13:54 | 0 hozzászólás

Hiába hívta ki nyilvános vitára Orbán Viktort a Független Diákparlament, Lázár János a Kormányinfón azt mondta, hogy erre a vitára a miniszterelnök nem fog elmenni - írtuk tegnap. Erre a Diákparlament azt válaszolta, hogy ők személyesen Orbántól várják a választ, és ha nem kapnak ilyet, akkor „február 23-án nagyszabású tüntetést tartanak Budapesten”.

A Tanítanék Mozgalom mai közleményében mindenkit biztosít róla, hogy teljes mértékben egyetért a diákok követeléseivel:

„Büszkék vagyunk a Diákokra, akik az elnyomó, korszerűtlen oktatási rendszer ellenére képesek az önálló, kritikus gondolkodásra. Sőt, ebben az elnyomó, megfélemlítő illiberális demokráciában tudnak és mernek aktív, felelős állampolgárként viselkedni.”

De!

„Ám ahhoz a levélhez, melyben vitára szólítják fel Orbán Viktort, nem tudunk csatlakozni. És erről nem a diákok tehetnek – erről egyedül Orbán Viktor és kormánya tehet.”

Ezek után kifejtik, hogy ezzel a kormánnyal lehetetlen „korrekt és méltó” vitát folytatni, ők is hiába próbálkoztak ezzel korábban. Ezért a legutóbbi tüntetésükön  arra szólították fel az állampolgárokat, hogy menjenek el április 8-án szavazni, és ne szavazzanak a jelenlegi kormányra.

Tovább...


A cikk eredetije: A Tanítanék Mozgalom szerint nincs értelme Orbánnal tárgyalni


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges