A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Tanársztrájk már a jövő héten

via 24 HU

2016. április 5. 11:23 | 0 hozzászólás

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke bejelentette, megkezdik a sztrájk előkészítését.

Galló Istvánné az ATV Start című műsorában közölte: feltehetően lesz sztrájk, miután eredménytelen volt a hétfői egyeztetés a kormánnyal, amely tájékoztatást kap az akció előkészítéséről. A kormánynak hét napja lesz rá, hogy válaszoljon a követelésekre. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a jövő hét második felében kerülhet sor a pedagógussztrájkra. A szakszervezetek az általuk megfogalmazott 25 pontból 20 teljesüléséhez ragaszkodnak.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke korábban sorsdöntőnek nevezte a hétfői tárgyalást, és azt is jelezte, nincs sok idejük várni, mert sok mindent ki kell dolgozni, ha szeretnék, hogy a változások szeptember elsején elindulhassanak. Az érdekképviseletek is megfelelőnek tartanák, hogy ott, ahol felkészült az önkormányzat az iskola fenntartására, kapja vissza a fenntartói feladatokat.

Az érdekképviseletek megkezdik a tárgyalásokat az elégséges szolgáltatásokról a munkáltatóval. Ez valószínűleg azt jelenti majd, hogy tankerületenként kijelölnek egy iskolát, ahol a sztrájk alatt a gyerekekre vigyáznak. Galló Istvánné azt mondta: nem sikerült megegyezni az óraszám csökkentéséről, a technikai, adminisztratív dolgozók bérrendezéséről, a tankönyvpiac megnyitásáról, a gyerekek terhelésének csökkentéséről.

Tovább...


A cikk eredetije: Tanársztrájk már a jövő héten


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges