Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szörnyűség történt a vidékkel, gigantikus katasztrófa közeleg

via Pesti Bulvár

2017. november 30. 10:25 | 3 hozzászólás

Megdöntöttük a rendszert. Kétszer is. Először megdöntöttük úgy, hogy elkergettük azt a világot, ahol egy nógrádi, vagy borsodi lányból csak halott szobalány, egy alföldi fiúból meg csak nincstelen zsellér lehetett.

Hullott a forgács, égett az egész világ. Eltemettük a halottakat, eltemettük a múltat. Az üszkös romok látványa arra sarkalltak egy országot, hogy saját kezébe vegye az irányítást.

Törvényekkel biztosítottunk egyenlőséget és jó életet magunknak és gyermekeinknek. Mikor nagyszüleinkből gyári munkás, apáinkból szakmunkás, fiúkból és lányokból pedig értelmiségi lett akkor megtanultuk mi az, hogy társadalmi mobilitás. Haladtunk előre, törtünk fel. Építettünk, alkottunk. A centrum felé tartottunk, arra húztunk, nem volt senki se túl gazdag, se túl szegény, egy kicsit mindenkinek jobb lett. Nem tudtuk, hogy hamarosan az egészet máglyára vetjük, mert tovább kell fejlődnünk.

Tovább...


A cikk eredetije: Szörnyűség történt a vidékkel, gigantikus katasztrófa közeleg


Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
1 éve

"... mert tovább kell fejlődnünk.."  Biztos, hogy tudtuk?  Avagy a gengszterváltáskor ugyanúgy sötétségben tartották a jónépet a várható következmények felől? (Persze a "sakkpartit" irányitók, vagy a "játszmában résztvevők"  zöme elegendőnek tartotta a saját  egzisztencia alapjainak lerakását. Az ezt követő gazdaságpolitikai intézkedések is CSAK EZT célozták, nem a nemzetgazdaság  fejlesztését.)

Node kár cukkolni magamat 

kirschner képe

kirschner
1 éve

1991. június 16-án az utolsó orosz megszálló katona is elhagyta magyarországot. Azóta nincs kire hárítani a felelősséget. Még egy ideig lehetett visszamutogatni , egy ideig jogosan , de egyre kevésbé jogos a visszamutogatás. Bármennyire is kellemetlen, szembe kell nézni a ténnyel : ami jelenleg az országban történik , az a magyar választók többségének akaratából történik. Ennyire futja a tehetségből.

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Itt  már nagyon  nehéz  lesz  tovább  fejlődni.