A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szolidaritási alapot hozott létre az MSZP

via Népszava.hu

2018. július 31. 09:05 | 1 hozzászólás

Az egész fizetésemelést jótékony célra adják a képviselők. A kilakoltatások azonnali leállítását kérik, és rendkívüli parlamenti ülést a devizahitelesek problémainak megoldására.

A párt országgyűlési képviselői megemelt bérük tíz százalékát, és azon felül további kétszázezer forintot fizetnek be havonta.


Az alapba az országgyűlési képviselők megemelt bérük tíz százalékán felül további kétszázezer forintot fizetnek be havonta - közölte az MSZP elnök-frakcióvezetője, Tóth Bertalan hétfőn az MTI-vel. Az MSZP alapszabálya szerint ugyanis a párt parlamenti képviselőinek az ebből a tisztségükből származó jövedelmük tíz százalékát be kell fizetniük a pártkasszába - emlékeztetett.


Az elnökség és a frakció közösen dönt az így befolyt összeg, havi 3 millió forint felhasználásáról.


Ehhez évente kétszer pályázatot írnak ki különböző társadalmi célok támogatására, először októberben - tette hozzá Tóth.


Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását is kezdeményezik a devizahitelesek problémáinak megoldására, és kezdeményezik a kilakoltatások azonnali felfüggesztését
- számolt be Tóth. Mint elmondta, az elnökség megerősítette a parlamenti frakció erre vonatkozó szándékát. Hozzátette: az ülésről most indul az egyeztetés a frakciókkal, a Jobbiknak is van a devizahitelesekkel kapcsolatban javaslata és az LMP is jelezte támogatási szándékát.


Tóth Bertalan azt mondta, biztos benne, hogy a rendkívüli ülés összehívásához szükséges ötven aláírás összejön, így a parlamenti ülést augusztus második felében megtarthatják.


Az elnökség biztonságpolitikai ügyvivőnek nevezte ki Harangozó Tamást.


Ő lesz a felelőse annak, hogy az MSZP álláspontja egységesen jelenjen meg a nyilvánosság előtt biztonságpolitikai és migrációs ügyekben - magyarázta.


A cikk eredetije: Szolidaritási alapot hozott létre az MSZP


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
8 hónapja

Követendő példa!