A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szocialista elnökhelyettes lenne Komjáthi Imre

via Népszava.hu

2018. május 22. 09:30 | 0 hozzászólás

"...arra is kész a párt megújítása és vidéki gyökerei megszilárdítása érdekében, hogy a megbízás két évére fizetés nélküli szabadságot kérjen munkahelyétől..."

Egyre népesebb az MSZP egyes vezetői tisztségeire pályázók csoportja. A Népszava birtokába került pályázatával most a párt második embere, Gőgös Zoltán politikai életből történt távozásával megüresedett elnökhelyettesi tisztségre jelentkezett be a korábban az elnökségi tagságot már kipróbált borsodi politikus. Komjáthi Imre, aki tökös borsodi gyerekként mutatja be magát, „a vidék szószólója” akar lenni, mert – ahogy fogalmaz – az ő személye a vidéki, hat gyermeket nevelő, nagycsaládos melós hitelességét kínálja.
Úgy jellemzi magát, hogy ő az, aki pontosan érti, ismeri azoknak a falvaknak az életét, ahonnan „már a Jóisten is elfordította a tekintetét”. Az éhségmenetek szervezésével és a Közmunkás Szakszervezet, valamint a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület vezetőjeként eddig is a legrosszabb helyzetben lévő rétegek és általában a kiszolgáltatott munkásemberek érdekében politizált – emlékeztet bemutatkozó csomagjában, hozzátéve, hogy jól ismeri a szakszervezetek világát is. Épp ezért fontosnak tartja, hogy az érdekvédők hagyjanak fel politikamentességükkel, álljanak be a munkavállalókat támogató pártok, köztük az MSZP mögé. A szocialisták pedig keressék a szövetségkötés lehetőségét azokkal a vidéki civil szervezetekkel, amelyeknek elegük van Orbán kormányzásából. Ennek a szisztematikus vidéki építkezésnek lenne része Komjáthi szerint a melósok munkásöntudatának felélesztése is, mert ma „simán elfogadják, hogy az ő érdekük többet dolgozni”. Közösségi élmények szervezését kéri számon az MSZP-n, műhelymunkával szeretné megtalálni a párt új, jól felismerhető jelképrendszerét.

Tovább... 


A cikk eredetije: Szocialista elnökhelyettes lenne Komjáthi Imre


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges