Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szinte az összes plakát a Fideszé Dunakeszin

via ATV

2014. február 28. 09:36 | 3 hozzászólás

A Fidesz jelöltjének plakátjai uralják a dunakeszi önkormányzati hirdetőfelületek nagy részét. Sok CÖF-ös bohócos plakát is kint van, az ellenzéknek viszont csak három jutott. A hirdetőfelületekért felelős önkormányzati cég azzal védekezik, hogy ők tovább adták az értékesítés jogát, így nem rajtuk múlik, hogy ki hirdet.

Dunakeszin nem egyszerű olyan politikai kampányplakátot találni, ami nem a kormánypárthoz köthető. Az önkormányzati hirdetőfelületek nagy részét ugyanis csak a Fideszes jelölt és a CÖF plakátjai uralják. Találtunk egy LMP-s plakátot is, de ez nem önkormányzati hirdetőfelület. Ezeket ugyanis könnyű kiszúrni, mert rajtuk van a címer. A szocialista Szabó Imrének is csak ez az egy jutott, ez is magánterületen.

Szabó hiába szeretett volna 6 helyen hirdetni egyet sem kapott. Azt mondták neki, már minden felületet eladtak. Pedig a politikus szerint időben szóltak. „Ha feltételezzük azt, hogy február 15-től április 6-áig tart a kampányidőszak és mi január végén jelentkeztünk, akkor ha nem volt az a szándékosság, hogy minden felületet lefoglalva, kiszorítsanak minket, akkor nem hiszem, hogy ez későn lenne” – nyilatkozta az MSZP-s képviselőjelölt.

Az önkormányzatnál azzal védekeznek, hogy nem ők foglalkoznak a hirdetőfelületeikkel. „Ezeket a táblákat az önkormányzati tulajdonú cég kezeli és ő piaci alapon értékesítette tovább ezeket a felületeket” – mondta Szabó Katalin önkormányzati szóvivő.

A közüzemi Kft-nél pedig azzal hárítottak, hogy ők két magáncégnek adták tovább az értékesítést. „A meglévő óriásplakátokra bérleti szerződést kötöttünk, tehát a hirdetőknek, kampányban résztvevőknek hozzájuk kell fordulni ebben az esetben” – reagált Homolya József, a Dunakeszi Közüzemi Kft ügyvezetője.

A TASZ szerint egy jogszabályi hiányosság miatt hozhatott ilyen szabályt az önkormányzat. A szervezet szerint ezért aggályos, mert szabadkezet kapnak az önkormányzatok. „Ez azért nem megengedhető, mert ezek az önkormányzati hirdetési felületek köztulajdonban vannak, az önkormányzatok köztulajdonában, amit csak egyenlő feltételekkel lehetnek az egyes politikai pártok rendelkezésére bocsátani” – mondta Dojcsák Dalma, a TASZ munkatársa.

Dunakeszin egyébként van üres önkormányzati hirdetőfelületet.


A cikk eredetije: Szinte az összes plakát a Fideszé Dunakeszin


Hozzászólások

lilla- képe

lilla-
5 éve

a fidesz magatartását itt meg lehet hallgatni

nem kell "vájt fülünek lenni hozzá---" kirekesz, és elveszi a lehetőséget a "levegőt" minden elől!http://www.atv.hu/videok/video-20140227-konrad

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Egyértelmű, egyeduralmat akarják biztosítani maguknak. Lesz meglepetés amikor kiszorulnak...

Citoyen képe

Citoyen
5 éve

Mossák kezeiket... De elgondolkodtató, hogy mennyire nagyon kiszorítósra játszanak...

Nem ellenkezik ez a választási törvénnyel ?