A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szijjártó: továbbra is támogatjuk a közel-keleti keresztényeket

via vs.hu

2018. július 27. 11:12 | 0 hozzászólás

Kifejtette: a magyar kormány folytatja a közel-keleti keresztény közösségeket támogató politikáját. Az elmúlt két évben 4,5 milliárd forintot fordítottak a közel-keleti keresztény közösségek támogatására, hogy ne kelljen elhagyniuk az otthonukat - közölte.

A tárcavezető elmondta: az amerikai külügyminisztérium konferenciát szervezett a vallási közösségek védelme és a vallásszabadság világszintű biztosítása érdekében, és Mike Pence amerikai alelnök beszéde értelmében ezt a tanácskozást minden évben megrendezik, ugyanis a Trump-kormányzat egyik prioritása a vallásszabadság biztosítása világszerte. Nyolcvan ország képviseltette magát a konferencián, amelyen húsz miniszter vett részt - tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta: "mivel Magyarország keresztény ország, amely ráadásul büszke a kereszténységére", a keresztény közösségek megvédésének fontosságáról beszélt az eseményen. Elfogadhatatlan "az a nemzetközi nyilvánosságban fel-felsejlő kontextus, amely értelmében a keresztényellenesség a diszkrimináció utolsó elfogadható formája lenne, mi ezt a lehető leghatározottabban visszautasítjuk" - fogalmazott.

Tovább...


A cikk eredetije: Szijjártó: továbbra is támogatjuk a közel-keleti keresztényeket


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges