A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szijjártó szerint Hitler is rendben lenne?

via Gépnarancs

2017. július 3. 10:39 | 1 hozzászólás

Szerinte Horthy azért nem gáz, mert a kormányzó tevékenységéhez pozitív és kiemelkedően negatív időszakok is tartoznak. Így még Hitler is felmenthető lenne. Elvégre kétségtelenül voltak olyan időszakok, amikor Németország túlélt egy válságot, amikor virágzott a német gazdaság. Azt az utolsó hat évet, meg felejtsük el...

Egy izraeli lap végső soron Orbán jobbiknak tett gesztusaként értékelte Horthy méltatását. Ez annyira triviális részkövetkeztetés volt már korábban is, hogy önmagában ez a vonulat talán szóra sem lenne érdemes. Felértékelni az értékeli fel, hogy Szijjártó egy kicsit másként foglalt állást. Miközben kicsit kioktatta az izraeli nagykövetet is. Mert utólag is méltatlanná válna az Orbán mellett betöltött első csicska címére, ha nem szólt volna be.

Egy veretes ostobaságot. De erről kicsit később. Addig egy pillanatig idézzünk el annál az állásfoglalásnál, amely alapján a „magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben”. Ami azt is jelenti, hogy a magyar kormány ezek szerint nincs beszélő viszonyban a kormányfővel? Mert Horthy maga állította magáról, hogy antiszemita. Márpedig ő hátha jobban tudta ezeket a dolgokat, mint Szijjártó. Orbán, illetve a tőle egyre kevésbé szélebbre álló jobboldaliak pedig elég nyilvánvalóan adóznak a Horthy-kultusznak. Az, hogy szívből, kortól, vagy csak szájjal, az ebből a szempontból lényegtelen. Ellenben az antiszemita Horthy-t példaképként majmoló jelenkori miniszterelnökkel szemben ezek szerint kormányzati zéró-tolerancia van életben. Márpedig ennek alapján a külgazdasági és külügyminiszter egyetlen következetes lépése egy hétfőn benyújtott bizalmatlansági indítvány lenne. Függetlenül attól, hogy Horthy „udvartartásában” Orbán Viktor a segéd-csizmatisztítóig sem vitte volna. De „természetesen” nem kell félteni a miniszterelnököt az említett bizalmatlansági indítványtól. Mert ezt akár korábban is megtehették volna.

Tovább...


A cikk eredetije: Szijjártó szerint Hitler is rendben lenne?


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

"Ez egy veretes ostobaság!" 
Így igaz... Sőt! VERETES RÉMTETT a Szíjjártó szerinti vélekedés, hogy felejtsük el az utolsó hat évet...
Azt hittem, rosszul látok, vagy meg fogok bukni a PISA vizsgálaton, mert nem jól értelmezem a miniszer urat :(((

Mindig mondtam, hogy ilyen sepleta külügyminisztere a zországnak még nem volt! :(((