A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szijjártó megszólalt, diplomáciai csetepaté alakult ki Romániával

via HírHugó

2018. július 1. 11:21 | 0 hozzászólás

Magyarország szerint Románia nem tesz meg mindent, hogy eljuttassa hozzánk a Fekete-tengeri gázt – Romániának nagyon zokon esett néhány beszólás.

Románia és Magyarország földgázszállító rendszerét még 2010-ben kötötték össze egy határkeresztező vezetékkel. A jelenleg létező berendezések azonban gyakorlatilag csak a Magyarországról Románia felé történő gázszállítást teszik lehetővé, a BRUA-projekt részeként viszont Románia kötelezettséget vállalt arra, hogy megteremti a Magyarországra (és Bulgáriába) irányuló gázexport műszaki feltételeit is.

A román külügy most azt írja: a parlament egyik törvényhozási prioritása a tengeri kitermelést szabályozó offshore-törvény elfogadása, a román gázszállítási rendszerüzemeltető, a Transgaz pedig június 4-én bejelentette, hogy megkezdte a bolgár-román-magyar-osztrák (BRUA) gázfolyosó romániai szakaszának építését.

“A fejlesztések olyan körülmények között történnek, amikor a magyar fél elhárította azoknak a beruházásoknak az elvégzését saját területén, amelyek a BRUA gázvezeték kiegészítéséhez szükségesek a regionális kötelezettségvállalásoknak megfelelően” – olvasható a bukaresti külügyi közleményben.

Tovább...


A cikk eredetije: Szijjártó megszólalt, diplomáciai csetepaté alakult ki Romániával


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges