A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szijjártó: Ha kell, segítünk a leomlott genovai híd újjáépítésében

via HVG

2018. augusztus 24. 11:20 | 0 hozzászólás

Szijjártó: A magyar kormánynak az az álláspontja, hogy a migránsokat nem szétosztani kell az EU-országok között, hanem meggátolni, hogy Európába érkezzenek.

Számos ponton egyezik az olasz és a magyar kormány migrációs politikája – mondta a külgazdasági és külügyminiszter Rómában az MTI-nek, miután találkozott olasz kollegájával, Enzo Moavero Milanesivel.

Szijjártó szerint a magyar kormány mindenkivel együttműködik, aki az illegális bevándorlás megállítását, valamint a határvédelem elsőbbségét tűzi zászlajára, mert a magyar kormánynak továbbra is az az álláspontja, hogy a migránsokat nem szétosztani kell az EU-országok között, hanem meggátolni, hogy Európába érkezzenek.  

Szijjártó, aki a katolikus törvényhozók nemzetközi hálózata szemináriuma alkalmából tartózkodik az olasz fővárosban, azt mondta, az új olasz kormány és az új olasz belügyminiszter, Matteo Salvini álláspontja a migrációs politikában számos ponton egybeesik a magyar kormányéval. "Egyetértünk abban, hogy a kiváltó okokat kell megszüntetni, valamint világossá kell tenni, hogy Európába csak az európai szabályok tiszteletben tartásával lehet jönni, és illegálisan senki nem léphet be" – mondta Szijjártó Péter.

Tovább...


A cikk eredetije: Szijjártó: Ha kell, segítünk a leomlott genovai híd újjáépítésében


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges