A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A szereplés élteti a Fidesz sötét mágusát

via Vs.hu

2016. február 22. 10:24 | 10 hozzászólás

Minden szereplését, még a miniszterelnök iránti rajongását is arra használja fel, hogy önmagát építse. Lubickol abban, ha a saját pártcsaládja támadja és egyfajta sötét mágust lát benne. Önjárósága veszélyt is jelenthet a Fideszre, ezért korlátozott irányába a bizalom. G. Fodor Gábor portréja

G. Fodor Gábor szeret a középpontban lenni. A Századvég stratégiai igazgatóját, a 888.hu főszerkesztőjét valószínűleg az sem zavarja, hogy a Fideszen belül is sokan megvetik azt, amit csinál. „Lubickol a támadásokban, abból is érzi, hogy fontos szereplő” – fogalmazott az egyik ismerőse. Egy kormányzati tisztviselő olyan embernek írta le, mint aki „vágyik a reflektorfényre, örül annak, ha középpontban lehet”.

A 41 éves G. Fodor Gábor a Miskolc közelében fekvő, ötezer lelkes Szikszón született. A szerény családi körülmények között nevelkedett fiúra a miskolci egyetemen figyeltek fel a politológus tanárai, ők beszélték rá, hogy Budapesten tanuljon tovább. Később az ELTE jogi karán doktorált politológiából.

Fontos akart lenni

A kétezres évek elején több egyetemen tanított, az ELTE jogi kara mellett a Corvinuson is. A diákjai szerint jól felépített, elgondolkodtató órákat tartott, amelyek középpontjában ő maga állt viccelődő, cinikus megszólalásaival. Élvezte a diákok figyelmét. Mentora, Schlett István javaslatára vette fel a „G.” előtagot, hogy megkülönböztesse magát az azonos nevű SZDSZ-es politikustól. Schlett-tel közösen írt könyvéért 2007-ben elnyerte a Kolnai Aurél-díjat, amely a szakmán belül komoly elismerésnek számít.

Felkészültségét politológustársai is elismerték. „Olvasott, elmélyült, generációjának egyik legfelkészültebb politológusa” – mondta egyikük. Egy másik „a médiapolitológusok közül a legokosabbnak” nevezte. De nem csak eszével hívta fel magára figyelmet. Az egyik könyve, a Kormányzás/tudás címlapján például Batthyány Gyula Kupleráj cím képe látható. A könyvben pedig több oldalon elemezte Gustave Courbet női nemi szervet ábrázoló festményét, A világ eredetét. „Egy kitárt női ágyék, amely hívogatóan csalogat a szeméremrés mesterien festett vonalával, mégis szükségképpen torzó marad” – írta.

Tovább...


A cikk eredetije: A szereplés élteti a Fidesz sötét mágusát


Hozzászólások

lilla- képe

lilla-
3 éve

"A magyar szavazniakarók nagy többsége...." 

"MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:

.

.

. Kinyilvánítjuk, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők."

Itt a finom distingtio!

 

 

Tehát vannak a magyarok, és vannak a velünk élő nemzetiségek!

 

Mi pedig követjük ezt a fajelméletes megközelítést, és máris másként tekintünk azokra, akik szerintünk nem "magyarok" És mindezt finom át is vitték a tudatunkba. 

 

Ez bizony megteremti az alapját a nemzet testén pettyet ejtő mindenféle kirekesztés jogosságának (rokkantak, homoszexuálisok, komenisták stb.) 

 

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100425.ATV 

Aki nem hiszi , járjon utána! 

 

Hát ezért mondom, hogy nem ott van az ellenfél, ahol keressük!

 

 

 

 

 

plalyA képe

plalyA
3 éve

Ez az írás egyetlen egy dologra jó. De, arra viszont oltárira megfelel. Arra hogy bemutassa, azt a tényt, hogy az Orbán, és a hozzá közel került elit, mennyire eltávolodott attól a morális standardoktól és komformista magatartástól amely a XX század eleji elitet jellemezte és mennyire levetkőzte ennek az elitnek a dandy magatartás pozitív vonásait.

 

A tömegkommunikáció fokozódó jelentőségével, a gazdaság globalizálódásával, a társadalom látványossággá válásával ez az elit az összhang törvényét Nietzsche-i módra, úgy határozza meg mint a faj származékát - mint általánosan kötelező érvényűnek elismert hitet, amelynek kötelező érvénye nem függ attól, hogy igaz-e vagy hamis, csak attól az igénytől, hogy mindenképpen biztosítsa a hatalomba maradását. Ezt a funkciót azzal éri el hogy a populizmust erősíti és nem hogy

megálljt parancsoljon a tévelygésnek és ostobaságnak, hanem a mindennapok provokációban és botrányokban gazdag tévelygését kínálja fel.

 

Ami viszont mára érzékelhetővé vált.

Ez a funkció kimerülőben van. Az általánosan kötelező érvényűnek elismert hit, többé már nem alapoz meg egy közös ízlést, hanem éppenséggel undort vált ki a legdisztingváltabb szellemekből.

Az undor primátusa ez. Ez az undor fogja egybe az Orbáni elitet és a rajtuk álhatatosan csüngő populust.

Ez még nem volna olyan nagy baj a baloldal szempontjából, mert akkor a kijózanodóknak volna hova fordulniuk. A baj annyi, hogy a baloldal is felveszi ezt a magatartásformát és éppen, ugyan úgy a provokációkból és botrányokból táplálkozik, és azzal próbálja „etetni” a híveit.

 

Nem kellene ennek az Orbáni stratégiának bedőlni a baloldalnak.

Nem volna szabad az elitizmus és populizmus harcát behelyettesíteni az osztályharcba – ugyanis ez nem vezet eredményre, csak is még vadabb provokációkhoz és még inkább botrányos közélethez, amiben a korrupció elfogadott eszköz, és nem pedig egy elfogadhatatlan módszer.

Nem volna szabad a baloldalnak visszamenni a Móricz-i Rokonok világában és beállni a Kardics-bátyók sorába.

Nos ennek a tanulságnak a leszűrésére, igen kívállóan alkalmas ez az írás. ( már mint arra, hogy mit nem szabad, és hogy nem szabad csinálni) Másra nem igen.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves Zsadi!

Igazad van, ilyen emberről még blogozni is, elképesztő. Jó lenne már a politikai süllyesztőben látni!

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Teljesen igazad van, mert kihagytam a megfogalmazásból egy fontos definiciót, amely így hangzik: "A magyar szavazniakarók nagy többsége...." Ez, pedig, azt hiszem, hogy valós kép. Azzal pedig ne áltassuk magunkat, hogy a háttérben lévők, a kiábrándultak nagy táborát képviselő emberek, akik ma civilek táborához tartozóknak tartják magukat és még nincs ezen a térfélen uj párt, azok, nem valószínű, hogy a mai baloldalra szavaznának, azaz e tábor szavazóinak létszámát bővítenék! Az ebben való hit is olyan rossz, mint amilyen az eredeti megfogalmazásom volt, sajnos!

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Szerintem is... Ennek itt semmi helye...

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Nem vagyok prűd, de ami sok, az nekem is SOK(K)!!!

Az én ízlésem, s etikai érzékem szerint SEMMI keresnivalója ennek az írásnak a Kapcsolat portálon! :(((
Szerintem nem kellene ingyen reklámot csinálni a szemeteskuka alján heverő dzsuvának! :P
Mert akkor valóban IGAZSÁGGÁ válik a blog címe, mely inkább a szemétdombra való! :P
 

lilla- képe

lilla-
3 éve

"magyar emberek többsége" 

Ez jó! 

egyre jobban alakul mindnyájunk fajelméletessé tétetele

már artikuláljuk magunkat, és már vindikálunk is magunknak jogokat

és már el is fogadjuk a nemzetállamok létét

Európának annyi! 

A menekültek pedig már kerítést rongálnak, mert a bombák meg hullanak!

katicabogar képe

katicabogar
3 éve

Hát nem tudom Attila. Tulajdonképpen a szavazás eredményeiből juthattál erre a következtetésre, és ebben annyiban van igazad, hogy ők nyertek. Viszont ha nézed a közvéleménykutatások statisztikáit, akkor azt látod, hogy legalább annyian - ha nem többen - nem voltak szavazni, mint ahányan a Fideszre szavaztak. Tehát azzal a pár szóval szállnék vitába, hogy a "magyar emberek nagy többsége". Szerintem nem a magyar emberek nagy többsége, csak azok, akik szavazással kifejezték a véleményüket. Ezt kellene minél több embernek megtenni. Szerintem.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Tudod, bár milyen furcsa, de az ilyen figurák segítségével tudja a FIDESZ a hatalmát fenntartani még hosszú ideig.

A magyar emberek nagy többsége áhitattal hallgatja az ilyen emberek blődségeit és ezen mi nem tudunk változtatni. Most, ne érts félre, de ilyenkor látni, hogy mindenben mennyire le vagyunk maradva a FIDESZ-től, mert ilyen politikai elemzők, kommunikációs fenegyerekek nélkül egy párt szinte nem is létezhet. És ebben, nagyon erős a FIDESZ, mert az emberek szimpátiáját, az állandó tettrekészségüket, az un. agymosásukat magas szinten tudják tartani. Ameddig, erre a baloldal nem képes, addig nem is tud a hatalom közelébe sem menni, nem hogy azt meg is tartani!

Bobby_Kroon képe

Bobby_Kroon
3 éve

És még hány ilyen ember van a Fideszben és lett kormány, vagy kormányközeli tag.