A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szélsőjobbosok provokáltak a tegnapi tüntetésen. Összeállt a kritikus tömeg (képek)

via Pesti Bulvár

2017. április 13. 10:14 | 0 hozzászólás

Tegnap ismét tüntetés volt Budapesten. Ezúttal a Hősök terére hívták azokat, akik nem értenek egyet Orbán Viktor politikájával. Már valóban elmondható, hogy ez a tiltakozás-sorozat már nem csak a CEU-ról szól.

Ma már sokkal többről van szó. Orbán sokfrontos háborút vív. A társadalom szinte minden rétegét dühítő intézkedéseivel egyre több ellenfelet szerez. Ma már olyanok is elfordulnak a Fidesztől, akik még soha nem szavaztak más pártra.

Sokan azt gondolták, ennyi tüntetés egymás után már egyre csökkenő résztvevői létszámot eredményez. Nem így történt. Nem állítjuk, hogy a Hősök terén annyian voltak, mint a hétvégi Kossuth téri demonstráción, azt viszont nyugodtan mondhatjuk, hogy itt is legalább 15-20000 ember nyilvánította ki nemtetszését. Az események békésen folytak a zsúfolásig megtelt téren. A beszédek után szinte mindenki elindult haza, kivéve egy néhány ezer főből álló kemény magot, akik a Lendvay utcai Fidesz székházhoz vonultak. A ház előtt aztán jöttek a szebbnél szebb rigmusok. ” Bajszos szar”, “Ki nem ugrál gázszerelő Hej, Hej!”, “Menjünk be!”, “Orbán takarodj!”, “Ruszkik haza!”, “Szabad Ország, szabad egyetem”,”Hazaárulók, Hazaárulók”, “Mocskos Fidesz”, “Éjjel, nappal hazudtok”, “Elegünk van!” “Egy lépést előre”. Üzentek a rendőröknek is: “Bűnözőket védtek!” “Sün” és a jól ismert “Magyar rendőr velünk van” rigmusokkal. Itt volt még egy kis lökdösődés Mészáros Lőrinc Echo tévéjének stábjával és a bordó sapkás rendőrökkel, de igazán “balhés” cselekményre nem került sor. Még eldobtak néhány papírrepülőt a székház felé, hogy hátha ezért nem viszik be őket, mint egy festékes flakonért Gulyás Mártont, majd az addigra már kissé megfogyatkozott, de még így is hatalmas tömeg, az Andrássy úton át az Oktogonhoz, onnan pedig a Kossuth térre vonult ahol még este fél tízkor is gyűlt a tömeg.

Tovább...


A cikk eredetije: Szélsőjobbosok provokáltak a tegnapi tüntetésen. Összeállt a kritikus tömeg (képek)


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges