A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Százezrek, akikről már lemondott a hatalom

via Népszava Online

2019. január 9. 10:04 | 1 hozzászólás

Szakemberek véleménye szerint mintegy 300 ezer él az országban mindenféle jövedelem nélkül. A hatalom nem vesz róluk tudomást.

- Ők azok, akik nem mennek el választani, így nincs szüksége rájuk a rendszernek – jelentette ki Szabó János szociológus –, róluk végleg lemondott a hatalom. Ám ennél sokkal többen maradnak ki a jóléti intézkedésekből, amelyek igazi haszonélvezője a középosztály teteje, valamint a leggazdagabbak. Lehet játszani a számokkal, nem véletlen, hogy a KSH rengeteget változtatott a mérési feltételein, s a statisztika valóban azt is mutatja, hogy a 2010-es 26 százalékról 23-ra csökkent a szegénységben élők aránya, csakhogy arról már nem beszél, hogy ez a 23 százalék sokkal rosszabb körülmények között él, mint kilenc éve, s egyre nagyobb a különbség a gazdagok és a szegények között.

Tovább...


A cikk eredetije: Százezrek, akikről már lemondott a hatalom


Hozzászólások

Szudoczky képe

Szudoczky
2 hónapja

A megkérdezett család legalább átlát a propaganda szólamokon! Ez az országvezetés a lehető legcinikusabb politikával fordul el a szegénységtől, még talán azt is gondolja, nem baj, ha kihullanak a szociális hálóból, nem terhelik a büdzsét. Az ellenzéknek ki kell dolgoznia konkrét számokkal azt az új társadalompolitikát, amely a személyi jövedelemadó rendszertől kezdve a családtámogatási rendszeren keresztül az oktatásig, egészségügyi ellátásig tartalmazza azokat az intézkedéseket, amelyekkel hatalomra kerülésük esetén tudják csökkenteni a társadalom szétszakadását. Ezt kommunikálva talán felkelthetnék maguk iránt a mára elhalt szimpátiát.