A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Szánalmas mentegetőzés

via Gépnarancs

2016. augusztus 26. 11:31 | 2 hozzászólás

Szomorú vagyok, egyre szomorúbb. Sose voltam ugyan nagy tekintélytisztelő, de azért, mint mindenki, szívesen hallgattam okos emberek véleményére. Azt is tudom, bármily tanult is valaki, tévedhet. Rosszul ítélhet meg akár megtörtént dolgokat is, vagy csak nem nekem tetsző következtetésre jut. Nincs ezzel baj, ezt hívják véleménykülönbségnek.

De mit kezdjen azzal az ember, amikor papírral igazolt nagyon okos embereket – közkeletű szóval professzorokat – lát mély szervilizmusban boldogan tapicskolni? Mégsem a Professzorok Batthyány Körének a tudományos életben oly fontosnak tekintett mérlegelést teljesen nélkülöző nyilatkozatát boncolgatnám: száradjon az az ő lelkiismeretükön.

Egy másik kínos botrányban, a „rock-himnusz” ügyében felelős ’56-os Emlékbizottság közleménye azonban szívszorító. Szívszorító ugyanis látni, hogy miniszterek, tudósok – közöttük az MTA elnöke –, művészek, közéleti emberek – közöttük az országgyűlés elnöke – milyen logikai bukfencekkel igyekeznek kibújni a felelősségük alól. Nem azt mondják, hogy bocs, tévedtünk, átvertek minket. Nem. A forradalom elleni „méltatlan” támadásokról, meg kommunista és náci diktatúrákra emlékeztető kampányról beszélnek, annak kapcsán, hogy egy bizonyítottan újrahasznosított popslágert kentek föl ’56 rock-himnuszának, és ezt sokan nehezményezték. Nem maradhat ki belőle persze az a hazugság sem, hogy a Gyurcsány-kormány tíz éve a „békésen ünneplő tömegbe lövetett”. A közlemény teljes szövege itt olvasható.

Elsikkad az is, hogy a baloldali elhajlással nem vádolható Magyar Nemzet, valamint a szintén inkább polgári, mint baloldali mandiner.hu sem fukarkodott a vitriolos jelzőkkel az eset kapcsán. Bizonyára ők is a kommunista diktátorok uszályába kerültek, és a forradalom szellemiségét akarják meggyalázni.

Szánalmas.

Szánalmas, hogy ennyi okos embernek csak ez jutott az eszébe. Ugyanúgy, mint annak a kommentelőnek, aki azonnal a hazafiságodat, sőt a nemzeti identitásodat vonja kétségbe, ha valami neki nem tetszőt mondasz.

Tovább...


A cikk eredetije: Szánalmas mentegetőzés


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Ő kérlek szépen gazdag. Nem munkás, azt se igen tudja, az mi, nem paraszt (azért a földműveseket nem alacsonyítanám le ezzel), és nem is értelmiség... Bűnöző a javából... Egy cél lebeg a szeme előtt, nagyon gazdagnak és hatalmasnak lenni... Az meg természetes (?), hogy lekezelően beszél azokról, akik nem tudtak elég vagyont szerezni. Mert kik ők? Senkik, akiknek halgass a neve és a hozzá hasonlóak úgy játszhatnak velük, mint macska az egérrel... 

Úgyhogy ne keverd őket a jogászokkal, mert azok úgy átalában tisztességes és a szakmájukat értő emberek... 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Micsoda???!!!

"... a végén jogosnak érzi az ember, hogy a kormányfő olyan lekezelő lenézéssel beszél az értelmiségről."

Szeritetek egy végzett jogász - még ha sona nem is praktizált - hová tartozik?
Ha nem értelmiségi, akkor micsoda? Munkás, paraszt, vagy mifene?!:(((

A 60-as években a továbbtanulókat szülei foglalkozása szerint kasztokra osztották:
Munkás, paraszt, értelmiségi, EGYÉB. Ide tartoztunk mi, mert apánk hivatalnok volt, anyánk meg kisiparos varrónő... Ezt értem, hisz eleve vegyes felvágott! :(((
De hová tartoztak (tartoznak) a jogászok?!
Ha nem értelmes értelmiségiek, akkor hogy lehetett bármiyen "ügyet"  rájuk bízni?!:(((