A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A strasbourgi bíróságnak kellett lépnie: most egy anyát és fiát éheztették a határon a magyar hatóságok

via Népszava.hu

2019. március 19. 09:57 | 0 hozzászólás

Mit mondanánk egy olyan emberre, aki napokig szándékosan éheztet valakit? Cinikus, kegyetlen, embertelen, kínzó, bűnöző? Mit mondanánk egy ilyen kormányra!? Nem először: nyolcadik esetben teszi ezt meg országunk kormánya!

Ezúttal egy öt fős család az áldozat, napokig csak három gyerek kapott enni. Eddig 8 esetben 14, a tranzitzónákban fogvatartott embertől vonták meg az ételt.
Nyolcadszor is közbe kellett lépnie a strasbourgi bíróságnak - írja közösségi oldalán a Magyar Helsinki Bizottság -, miután augusztus óta immáron nyolcadszor fordult elő, hogy a tranzitzónákban fogva tartott embereknek nem adnak enni a magyar hatóságok.
"Most egy ötfős afgán család vált áldozatává a magyar állam cinizmusának és kegyetlenségének"
- fogalmaz a közlemény. Egy anyától és nagykorú fiától tagadták meg az ételt két és fél napon át, akik így csak azt ehették, amit a három kisebb gyerek meghagyott nekik.
A Magyar Helsinki Bizottság ismételten a strasbourgi bírósághoz fordult, amely felszólította a hazai hatóságokat, hogy haladéktalanul adjanak enni a rájuk bízott embereknek. Erre végül múlt pénteken, március 15-én került sor.
"Ha már a lelkiismeret elemi parancsa nem működik, a rendeletmódosítás segíthetne"
- írják, hangsúlyozva, a Helsinki már augusztusban arra figyelmeztetett, hogy amíg nem módosítanak rendeletet, addig a hatóságnak módjában áll majd a rájuk bízott embereket éheztetni. Eddig 14 emberrel tettek így.


A cikk eredetije: A strasbourgi bíróságnak kellett lépnie: most egy anyát és fiát éheztették a határon a magyar hatóságok


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges