A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Soros szerint a propaganda még a tisztességes embereket is megrontja

via HVG

2018. január 12. 12:15 | 0 hozzászólás

A magyar származású amerikai milliárdos családja megmentőjére, Brandeisz Elzára emlékezik, aki 111 évesen hunyt el. Sokat köszönhet neki, de megdöbbentette, amikor megmentője a cigányságról kérdezte.

Brandeisz Elza haláláról a hvg.hu is írt, az idős asszony január 6-án hunyt el. Az elmúlt két évben már nem fogadott vendégeket, gondozói egymást váltották az ágyánál, és szeretettel gondozták, óvták. 110. születésnapján megírtuk, hogy az 1907. szeptember 18-án született asszonyt 1995-ben a Világ igaza díjjal tüntették ki, miután a holokauszt ideje alatt megmentette Soros György édesanyjának, Szűcs Erzsébetnek az életét, akivel egy tanítványa révén ismerkedett meg.

A balatonalmádi nyaralóban bújtatta Soros édesanyját. Az akkor tizenéves Soros György ősszel meglátogatta édesanyját, később ő is odaköltözött egy időre. „Ha a szomszédok rosszindulatúak lettek volna, végünk van, így azonban sikerült megmenteni őket abban a vérzivataros időben” – nyilatkozta korábban a Kisalföldnek Bran­deisz Elza. A kapcsolat megmaradt, az asszony többször járt Soroséknál Amerikában.

Tovább...


A cikk eredetije: Soros szerint a propaganda még a tisztességes embereket is megrontja


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges