A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Soros Györgytől kérnek támogatást a kéményseprők

via Zoom

2017. december 7. 11:24 | 0 hozzászólás

Az állami Magyar Villamos Művek elutasította az ismeretterjesztő kiadványra vonatkozó kérelmüket. A Kéményseprők Országos Szakszervezete 50 millió forintot kért volna egy olyan ingyenes kiadványra, amellyel egyebek mellett a szén-monoxid-mérgezések és más balesetek megelőzéséhez nyújtanának ismereteket – írta a Hírtv.hu.

Hiába kifogásolta az ellenzék és a szakma mellett Áder János is a családi házak kötelező kéményellenőrzésének eltörlését, az Országgyűlés októberben mégis így döntött. A szakszervezet szerint ezzel nőni fog a szén-monoxid-mérgezések és más balesetek száma, így, ha az ellenőrzés nem is lesz kötelező, legalább egy ingyenes tájékoztató kiadványt mindenképp szeretnének készíteni a lakosságnak.

Ehhez kértek támogatást a villamos művektől, hiszen az állami óriásvállalat más szervezeteket, például a kormányközeli Civil Összefogás Fórumot is bőkezűen segítette.

„Hétfőn megkaptuk az MVM Zrt.-nek a rövid válaszát, amelyet nem nagyon tudtunk mire vélni, amelyben azzal indokolták a támogatási kérelmünk elutasítását, hogy ez a társadalmi felelősségvállalási politikájukba nem illeszthető bele” – fogalmazott Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke.

Tovább...


A cikk eredetije: Soros Györgytől kérnek támogatást a kéményseprők


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges