A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Sok a kínos kérdés? - Egyszerűen elvették a mikrofont...

via Népszava Online

2017. január 4. 12:29 | 1 hozzászólás

Ahogy szolgáltakészen informálva a történésekről, mi is megírtuk, Tállai András tegnap sajtótájékoztatót hívott össze, hogy saját vállát megveregetve, elmondja: remek munkát végzett, ahogy az egész - a Fidesz-kormány minden bizonnyal alapos szakmai döntése nyomán - általa vezetett szervezet, a NAV.

Ahogy szolgáltakészen informálva a történésekről, mi is megírtuk, Tállai András tegnap sajtótájékoztatót hívott össze, hogy saját vállát megveregetve, elmondja: remek munkát végzett, ahogy az egész - a Fidesz-kormány minden bizonnyal alapos szakmai döntése nyomán - általa vezetett szervezet, a NAV.  Az pedig, hogy újságíró egyáltalán megjelenjen ezeken az újbeszél Fidesz-nyelven sajtótájékoztatónak nevezett öndícsérő monológokon, csak akkor van értelme, ha a sajtómunkás megpróbál valódi információhoz jutni, ugyanis ez a dolga: tájékoztatni. 

És a Hírt TV riportere éppen ezt tette:

Riporter : De miből fizetik ki ezt a 900 millió forintot, ha már az 500 milliót is a kormánytól kapták meg?
Tállai András: Tessék?
Riporter: Miből finanszírozzák ezt a 900 milliót, ha már az 500 milliót is költségvetésből kapták meg?

Itt tartott az eleve akadozó párbeszéd, amikor a NAV vezető, Tállai államtitkár egyértelmű jelzésére közbelépett a sajtós. (?)

Sajtós: Szia! Ezt elveszem, ( a mikrofont) már föltetted a kérdést, arra már megadta a választ.
Riporter: De talán erre még válaszolhat.

Hát nem válaszolt, a pitbull sajtós elvette a mikrofont. 

A "konlfiktus" alapja az volt, hogy a riporter a mezőkövesdi sportszálló körüli ügyekről érdeklődött, jelesül arról, hogy vajon miért is drágulnak a költségek a tervezett többszörösére. A helyi klub elnöki teendőit is ellátó széleskörű képességekkel bíró Tállai államtitkár jelezte: a városban hajlandó lenne megmutatni a projekt költségvetését. A szállóra kiírt közbeszerzésben nem szerepel, hogy a 45 szobás épület több ütemben épülne fel - olvashatjuk a HírTV oldalán. Az adóügyi államtitkár 2014 óta új stadionban szurkolhat csapatának. Az arénához 45 szobás sportszálló is dukál a Matyóföld szívében. Eredetileg nettó 500 millió forintra becsülték a költségeket, amelyeket a futballklubnak felajánlott céges adóforintokból álltak volna. A beruházás tavaly nyáron megdrágult, de akkor még csak 70 millióval. Decemberre az ár már 900 millióval kúszott fel. A többletköltségekből 500 millió forintot a kormány átvállalt

Tovább...


A cikk eredetije: Sok a kínos kérdés? - Egyszerűen elvették a mikrofont...


Hozzászólások

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Ez elképesztő! Nevetséges - de sírni kell rajta :(