A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Soha nem volt még ennyi államtitkár

via Hír24

2014. június 12. 09:47 | 0 hozzászólás

Hiába ígért 2010-ben karcsúbb államot a miniszterelnök, már az előző ciklusban elkezdtek szaporodni az állami vezetők – írja a Blikk. 54 államtitkár lesz a minisztériumokban.

Négy éve még a helyettes államtitkárok száma volt ennyi. A lap megkérdezte a Miniszterelnökséget, hogy mi a bővülés oka. Bár 12-vel nőtt az államtitkárok száma az előző ciklushoz képest, a kormányszóvivői iroda szerint ez nem jelentős változás. A kormányzati munkában bekövetkezett átalakítások következményei jelennek meg a személyi változásokban – mondták.

A Political Capital vezető elemzőjét, Juhász Attilát is idézi a Blikk, aki szerint a Fidesz igyekszik kádereit elhelyezni és az állam szerepe is nő, újabb területeket vonnak ellenőrzésük alá és állami tulajdonba vesznek vállalatokat. A vezetők számának csökkentéséhez szükség van az állami befolyás csökkentésére is.

Egy államtitkár havi egymillió forintot keres, amit háromszázezerrel emelhetnek a miniszterek. Škoda Superb is jár nekik sofőrrel, valamint hivatali lakás vagy albérleti támogatás havi 232 ezer forint értékig. A tizenkét új államtitkári poszt évente negyedmilliárd forintba kerül.


A cikk eredetije: Soha nem volt még ennyi államtitkár


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges