A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Senkinek sem patyolat a múltja a fideszes betlinégyesből

via Index

2016. augusztus 19. 11:24 | 46 hozzászólás

Néhány héten belül négy fideszes parlamenti képviselő is botrányba keveredett. Mindegyikük ügye más, ami összeköti őket, az az, hogy – a sajtóban megjelent állítások szerint legalábbis – mindben úgy jutottak milliók a politikusokhoz vagy környezetükhöz, hogy arról a közvélemény nem tudott. Politikai életútjukban is sok a közös: trafikgyőzelmek az ismerősöknél, közpénzes luxusutak és egyéb kavarások az állami, önkormányzati zsírosbödönök körül.

Tasó László

A politikai pályáját nyíradonyi polgármesterként indító Tasó (a friss ügyéről itt és itt olvashat) alig két éve volt politikus, amikor máris kellemetlen üggyel került be az országos sajtóba: 1996-ban az üres kassza miatt heteket késett a város a segélyek kifizetésével, ami 400 romát érintett a faluban. Emiatt a kisebbségi ombudsman is a városba utazott.

Nem sokkal később rendőrségi vizsgálat indult ellene közokirat-hamisítás gyanúja miatt. 1995-ben ugyanis városvezetőként egy hitel felvétele miatt jelzáloggal terhelte meg a művelődési házat, de nem kérte rá a testület jóváhagyását.

2002-ben egy önkormányzati fakitermeléssel összefüggő ügyben első fokon hűtlen kezelés miatt bűnösnek mondta ki őt a bíróság, és tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 2004-ben lett parlamenti képviselő az Európai Parlamentbe távozó Pálfi István helyett, 2005-ben jogerősen felmentették a hűtlen kezelési ügyében. Mindezt a következő mondattal jelentette be: „Győzött az igazság, mert az mindig makacsabb a hamisságnál.”

Tovább...


A cikk eredetije: Senkinek sem patyolat a múltja a fideszes betlinégyesből


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Hmmm... Szerintem nincsenek rejtőzködők. Elfásultak vannak, akiknek az a véleménye, hogy mindegy... Egy egy nagyobb disznóságra legfeljebb már csak legyint "ezek ilyenek"... (és a nagy baj, hogy nem lát olyat, akik nem olyanok valahol, mint ezek...)

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Az nem disznóság, hogy a saját közös dolgainkat mi fizetjük.... Mert ki más fizesse? Most akár a postai szolgáltatásról, vagy éppen a tűzoltóságól legyen szó... A disznóság az, hogy ha ezt valaki úgy akarja beállítani, hogy ehhez nekünk semmi közünk, mert ezt az "állam" fizeti. Nekünkmeg ingyenbe van... Hát egy fenét...

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Sajnos, ezt a "nem jó irányt" nekem is volt már módomban tapasztalni, még itt, ebben a volt komenyista bányászvároskában élők közt is! :(((

Csak tudnám, a rejtőzködők hol bújkálnak?
Asszem, lesznek még itt meglepik 2018-ban!!!

Mindenesetre a 2017-es év nem lesz egy könnyű év. Se az országunknak, sem a világnak...
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Hát elég nagy disznóság, hogy így van!:(((

És előre láthatólag még sokáig így is marad, EZ ITT A FŐ BAJ!

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Tudod ez nehéz ügy... Most mondjuk magamról szólok, hogy érthetőbb legyen. Kaptam én az előző rendszerben számos "kitüntetést" (jó, azért ekkorákat nem), elismerés lenne inkább rá a jó szó. De eszembe nem jutott visszaadni, mikor azt láttam, hogy arra esetleg méltatlan ember is megkapta... 

Úgyhogy bár erősen rokonszenvezem azokkal, akik visszaadják és van merszük, meg gerincük is hozzá, de azokat is meg tudom érteni, akik nem.. 

Az, hogy ez megrázza e a fideszt? Valóban nem valószínű. De talán lesznek, akik elgondolkodnak. Bár a fideszes törzsszavazó nem, az biztos.. (illetve... tegnap láttam egy korábban nagyon fideszes emberkét, aki erősen megváltoztatta az eddigi véleményét.. Igaz, nem jó irányban, mert azt hiszem inkább jobbfele tolódott...)

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Hát úgy, hogy akár erkölcsi, akár anyagi a kár, az adózó fizeti meg. A közember... A többi meg elvan a saját kis pozíciójában..

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Tény és való, az emberek nagy töbsége szereti az "ingyen" dolgokat. Holott persze nincs ingyen, mert ő fizeti, csak éppen adó (vagy, az adó bevezetése előtt, ki nem fizetett bérből) formájában. Többek között ez az, amit meg kell tanulnunk, de ez a tanulás nem egy-két év kérdése. Sajnos, mondom én, mert köznben elszáll felettünk az élet.... 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Sajnos nem így! Hanem úgy, hogy Orbán képviselte gondolatot Bayer jeleníti meg írásaiban.    

A kitüntetés túlmutat önmagán is Bayeren is! Az írásokban rejlő alázás  a követendő stilusában is meg tartalmában is. 

Ez a morális nihil a szánalmas

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Nagyon jól látod!
És az írásod UTOLSÓ szakaszával különösen egyet lehet érteni, de sajnos úgy néz ki, amíg egy bizonyos egyén ül egy bizonyos székben, és mindig "felsőbb utasításra" jár el, addig ez - sajnos! - szóba se kerülhet!:(((
Én már régen azt tartottam, minden magas beosztásba kerülő embernek a SAJÁT vagyonával kellene felelnie a rábízott anyagi dolgokra.

Nekem annó ezt mondta a főnököm, mikor kinevezett az intézményünk élére:
- MINDENÉRT MAGA FELEL, ezt így vegye tudomásul! Akár anyagi, akár erkölcsi ügyről van szó!

Mostanában hogy is van ez?! ...

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Miféle kitüntetés az, amiből ilyen sokat ítélnek oda évente?
Szerintem teljesen ÉRTÉKTELEN, sepleta vacak, amit lasszóval osztogatnak ilyenformán:
- Na, nézzük, ki nem kapott még?
Így jöhetett szóba Bayer neve is...
Szánalmas! :(((

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

"... azért volt e, mert rossz volt a program, vagy rossz volt a kommunikáció, vagy a jelöltje nem nyerte el a bizalmat... "

Én úgy gondolom (a környezetemben lévő ) tapasztalatból, hogy a legutóbbi a legfontosabb tényező!
Mert az emberek legtöbbjének lilája sincs a programról, a kommunikáció meg... vagy eljut, vagy nem.... 
De ha eljut, bizony, az rengeteget számít, hogy valakit ismernek-e az emberek, s milyennek ismernek?
Az alkalmasságot EZ dönti el szerintem.
Legalábbis az ÖK választásokon így szokott lenni.

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

már 70-en vannak!    

Ez nem gerinc kérdése, hanem világlátásé! Bayer Orbán szája, de a gondolat ma Orbáné! Ezt fejezi ki a kitüntetés. Nem bayerről szól a történet, hanem a gondokodásmódról, amelyet bayer képvisel.    

Azzal nem azonosulnak. Normális értékrendjük van: a kormány ne állítsa mintának a szélsőjobbos gondolkodást.Mert az bizony fajelméletes, fensőbbségtudatos, és azon állapotában a rendcsinálás érdekében bármire képes az emberek felett is. 

Ha lesz értőjük, és támogatójuk, és nem lesz túl sok lenullázó fanyalgó, lehet hogy ez a civil értelmiségi tiltakozás elindíthat bármit.

lilla- képe

lilla-
2 éve

"Amíg nem volt közpénz és közhatalom addig nem lehetett vele visszaélni. Nem volt korrupció. Lehetőség sem volt rá. Egyszerűen azért mert nem volt mit ellopni. Amint megjelent a közpénz és a közhatalom azonnal megjelent a lehetőség a korrupcióra. "

 

Nem is tudod, hogy szerintem mennyire a lényeget fogtad meg.Viszont közpénz mióta szervezett társadalom létezik volt . Az utakat , közvilágítást stb. közösen a befizetett adókból működtették. ,  a  korrupció pedig az, amiben mi nem vagyunk benne. 

Viszont mi az államkapitalizmust örököltük, amely újraelosztó volt, még adó sem volt. (1988-tól van ismét) l Ebből a helyzetből kéne kilépni, egy kapitalista működés felé.  

Ma egyik ellenzékinek montható párt se vállalja be, hogy annak kritériumait elővezessé, megvitassa azt, hogy most merre van az előre. //Egyetlen kisérlet volt erre 2006-ban--éppen Orbán buktatta meg meg a vita, hogy kellően osztályharcos dolog lesz e? És ki is áruló meg egyéb hasonlók.  

A helyzet ugyanaz, mint 1990-ben volt.  

Miféle rendszert akarunk, merre van az előre.Miféle lépésekkel akarjuk, ha akarunk valamit. 

A kérdés mentális vetülete sem elhanyagolható, ha szervezünk bármit, azt alattvalók, vagy polgárok fogják működtetni. Nincs aki feltegye a kérdéseket, de az se lenne aki támogatja , mert Orbán bizony a kérdéseket fű alatt megoldotta, de retorika szintj én ingyenes az egészségügy. És mi ezt várjuk el!    

 

Program kell, amelyet támogatni lehetne, csak nincs ingyenebéd, azt meg nem vesszük tudomásul.   

Kész vége! Nincs mondanivaló!  Jönnek a  pót sirámok: korrupció!      

Persze. Csak semmmit nem is követelünk annak felszámolására.Mert ahhoz  az állami szféra általi jövödelemem forrásokat kéne piacivá tenni.  

Mikor lesz ez nálunk világos! 

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Itt is látszik az értelmiségiek megvásárlása! Én csak azon csodálkozom, hogy egyáltalán vannak 50 -en, akik egyenes gerincűek és visszaadták kitüntetésüket. A baj csak az, hogy ez a kisebbség. Ez egyáltalán nem rázza meg a FIDESZ-t, talán, meg is mosolyogják...

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Bár mennyire hihetetlennek tűnik, de minden egyes szavaddal egyetértek!

adamik_ képe

adamik_
2 éve

Látom megint beindult a bullshit generátor. Megy a süketelés, szellemi maszturbáció, mellébeszélés , fingfűrészelés . . .  stb.

Tehát a lényeg : Amíg nem volt közpénz és közhatalom addig nem lehetett vele visszaélni. Nem volt korrupció. Lehetőség sem volt rá. Egyszerűen azért mert nem volt mit ellopni. Amint megjelent a közpénz és a közhatalom azonnal megjelent a lehetőség a korrupcióra. És ha egy közösség eltűri, sőt támogatja azokat akik korrupt módon kezelik a közpénzt és a rájuk bízott közhatalmat addig a korrupció virágozni , burjánzani fog. Annyira virágozni fog, hogy kiteszik a kirakatba is. Ha nem éri meg korruptnak lenni, mert elveszik tőlük a közhatalmat akkor vissza fog szorulni. Minél kevésbé éri meg annál jobban visszaszorul.

Én még tovább mennék : a közpénztolvajokat, közhatalommal visszaélőket még le is csukatnám. Sőt a lopott holmit visszavenném és megtéríttetném az okozott kárt , bár tudom, hogy ezért a véleményemért megint nácinak fognak titulálni néhányan.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Hát én azt hiszem Bayert egy szűk körön kívül a fene se ismeri. No pláne nem az írásait. Úgyhogy ez némileg merész kijelentés részedről.Ésmiért ne lenne ennek az ötven személynek támogatója? Az már egy más kérdés, hogy az évi kettőszáz valahány kitüntetett közül csak ennyien adták vissza... 

Az, hogy a pártok belterjesek, igaz... Mármint az ellenzékiek... 

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Az átlag választópolgárnak nem tökélyre van szüksége. Valamint, arra sincs szükség, hogy újabb és újabb műhelyek jöjjenek létre, sok is van belőle, értelmes dolgot eddig, már évek óta nem tudtak alkotni. Ahogyan dmolnár mondta, elég a pepecselésből, program kell a népnek. Azzal lehet csak megszólítani Őket, a többi csak maszlag. Mivel nincs egy egységes program a baloldalnak, mind az egyik párt csak egy egy hirre röppen rá, ami már nagyon uncsi az embereknek. Oda sem figyelnek már rá, hisz ez nem egy kormányzóképes erőt mutat, csak egy állandó ócsároló, hibakereső, vádaskodó pártokat látnak, ez bizony a jövő szempontjából meg nem éppen bizalomkeltő. Meg is van eddig ennek az eredménye. Az állandó Orbánozódással nem lehet tömeget már megnyerni, főleg választást nem! Ehhez kell a program, de az is egységes baloldali program, ezzel lehet csak felvenni a versenyt. A probléma, hogy program sincs a láthatáron--jővőre választás előtti finis--, valamint , továbbra is csak marakodó pártokat látni a baloldalon, sőt, az MSZP- n belűl folyamatosan dúl a belső küzdelem, a kibeszélés, egymás lejáratása. Szegény Molnár Gy. elnök nem győz magyarázkodni a TV előtt. Az eredménye pedig az lesz, hogy csökken a támogatottsága. Mindezek a választás előtt másfél évvel. Erre kellenek a műhelyek. Erre csak az a cinikus válaszom, hogy persze, hogy kellenek, de olyan fémipari műhelyek, ahová ezek a fiuk elmehetnének valami hasznosabb munkát végezni!   

lilla- képe

lilla-
2 éve

Csak mind belterjes, mert nem találják méltónak a sokaságot, hogy azon gondolatokat szétcsócsálja, miközben megismeri és átalakítja, formálja , hogy támogatóvá váljék. A pártok műhelyek sokasága,, Nincs kisugárzásuk, ezért nincs aktivista, aki vihetné a gondolatot mindenki felé. 

Nem siránkozás kéne, hogy ez van, hanem lépni.

Most a kitüntetése visszaadásával tiltakozott 50 személy Bayer Zsolt által hordozott gondolat ellen. Nem tud támogatójuk lenni, mert a társadalom nagyobbik része Bayerrel ért egyet nyiltan vagy zsigerileg, így nem is tud állástfoglani. 

A kérdések pedig, hogy merre az előre

morálisan

gazdaságilag

nincs felvetve.

 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Műhely van már dögivel, az MSZP-n belül is vagy egy tucat... 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Szerintem te tévedésben élsz. A fene se törekszik a tökélyre. Én legalábbis nem. Nekem bőven elég lenne, ha a demokratikus oldal meg tudna állapodni egymással egy programban és azt képviselné is. jelenleg nem ez folyik... ha nincs kormányzóképes erő itt (márpedig szerintem nincs, de ez a kisebbik baj, a nagyobb az, hogy a választópolgárok többsége szerint sincs), ha nincs felelősen politizáló pártvezetés (azok sincsenek leginkább) , akkor kire, mire? 

Most válasszon a "talán nem lopnak annyit?" alapon? A politika olyan, hogy ha egy párt nem tudja a választópolgárokat megszólítani, akkor veszít... Legfeljebb azon molyolhat utána, hogy azért volt e, mert rossz volt a program, vagy rossz volt a kommunikáció, vagy a jelöltje nem nyerte el a bizalmat... 

lilla- képe

lilla-
2 éve

https://www.facebook.com/VagoIstvan/videos/vb.1199378876/10208690701243805/?type=2&theater  

hogy valami szülesség, ahhoz műhelyek kellenek--mondja Hofi 

A pártok is úgy születnek!

lilla- képe

lilla-
2 éve

http://www.atv.hu/videok/video-20160822-krausz-tamas  

Egy igencsak megrázó magyarázat. 

Nem tudom lesz-e folytatása, felépül-e erre bármi is. 

Mi pedig azért nem találunk támogatható pártot, mert a tökélyre törekszünk és részmegoldás át se gondoltatik. Minden párt ajánl ezer félét, hisz a tagjai mind mást, egy se pontosan ugyanazt kínálja az ottléte által. 

Csoportosulunk valahova, és alakítjuk a jelenlétünkkel az ottaniakat. Nem borsószemek vagyunk egy zsákban, hanem egymást alakító gondolatok hordozói.

Így aztán most ha nem válaszunk pártot, akkor a liberális demokrácia szabályait sem választjuk. 

Akkor meg az Orbán rezsimet választjuk. 

És ismét bezárt a kör.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Nos, abban igazad van, hogy a pártok mi vagyunk. Persze csak részben. Mert ha nincs választék, miből válogassunk. Mert a választék nem a pártok száma, hanem a programoké, a látható jövőé.. Ha az nincs, akkor a mezei ember, legyint és hagyja a fenébe.. Azt amúgy is tudja, hogy kellő anyagi támogatás nélkül bele se kezdjen pártalapításba. Csakhogy a párttámogatáshoz szükséges anyagi javakkal rendelkező rétegnek ez a rendszer nagyon is tetszik (szerintem). Állami pénzek ömenek számolatlanul mindenhova, főleg a megfelelő zsebekbe. 

A Bayer jelenség pedig egyike azoknak a módszereknek, amiket a jelen kormánypárt használ. Jobbról nyerni szavazókat. De mondom, abban teljesen igazad van, mi (persze nem mindenki, de a választópolgárok jó része) tartja fenn ezt a rendszert...

lilla- képe

lilla-
2 éve

Én ezt már nem tudom hányszor feszegettem. 

A pártok mi vagyunk. A pártok tevékenysége a megrendelőik igényét elégíti ki, mert mi azt igényeljük a támogatott pártunktól, hogy tegye amit tesz. 

Nagy a pártot nem választók aránya, de nem tudni, hogy ők mit akarnak.

Hogy nem tudnak választani, annak a gondolat hiánya az oka. Gondolat nincs, hogy merre az előre.

A fidesz fenntartott látszólag minden Kádárkori vívmányt: ingyenes egészségügy//hatalmas sorbanállási lista Győrben december 20-ra kaptam időpontot egy hete a szemészetre, az ortopédiára december 8-ra.// 

Persze aki nem tud várni az fizet, de a kommunikációban azért ingyenes. 

Az oktatás is így van: Be tudsz jutni tandíj mentes szakra nagy pontszzámmal, de a többi fizethet--és ösztöndíja sincs.

Minden így van! 

Fennmaradtak a szerzett jogok látszólag a kommonikáció számára, valójában mindenért fizetsz.

Ehhez társulnak az alacsony bérek, és a kis hatékonyságú gazdaság, Akinek pedig a piaci szféra biztosít megélhetést, az magasabb jövödelmű, de az csak töredéke azoknak, akik az állami szférából kapnak javadalmazást.(a közmunka is az) A minimálbérnek is csak a közszférában van értelme, mert a vállalkozások gazdalkodása a nyereségtől függ.

Ezért amíg mi nem változunk, addig minden így marad. Nem a pártok(mint elvont fogalom) azok, akik változtani tudnak, hanem mi magunk. 

 

Most talán Bayer kitüntetése elindíthat valami ellenállás félét, de félek, hogy nem lesz tömeges támogatás mellé, mert Torgyán "vasárnapi újság szintű komenistázása óta, nem volt senki és semmi fórum, amely szorgalmazta volna, hogy a lenullázás helyett határozzuk már meg, hogy miként előre?

Miféle lépéseken keresztül valósuljon meg az ordoliberális piacgazdaság, amely még elmegy a kapitalista termelési mód keretei között. 

Nem itt az mszp is inkább lenullázta magát, de osztályharcol(t) és nem kereste azt, hogy miként tud működtethető módon liberális demokráciát hatékony gazdasági működéssel létrehozni. Inkább a demokrácia törékeny intézményei is elvesztek a nagy csatazajban. Most itt előttünk egy új rezsim. Volt rá felhatalmazás, hogy nem tetszik? Mert a rendszer sajátja a bayer féle jelenség, hát megcsináltuk magunknak. Kijönni csak azután lehet belőle, ha legalább magunknak igazat beszélünk.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Mondjuk úgy, hogy jóval előbb kezdték gyakorolni az érdekérvényesítést, mint itt.... Hiszen ha jól belegondolsz, gyakorlatilag 1945 után kezdődhetett volna valami, ami azonban hamvába holt. Úgyhogy mi úgy együtt (és teljesen mindegy éppen melyik nemzetiség tagja az aki itt állampolgár), azóta (1989) tanuljuk, hol jól, hol rosszabbul a játékszabályokat. Ez persze az égvilágon senkit nem fog megvigasztalni... Az angol és francia polgárok is követtek el égbekiáltó hülyeségeket, meg követnek el még ma is, de tudnak korrigálni... Mi még nem annyira, sőt...

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Úgy van, egyet értünk! Igen, nem látni, hogy belátható időn belül változás lehetne akár a pártoknál, akár maguknál az embereknél...

Azért egy picike megjegyzést még. Én, nem merném összehasonlítani a Francia, vagy az Angol emberek demokrácia éhségét a Magyar emberekével. Ha csak egy pici hasonlatosság is lenne, nem itt tartanánk, nem gondolod?

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Úgy van, egyet értünk! Igen, nem látni, hogy belátható időn belül változás lehetne akár a pártoknál, akár maguknál az embereknél...

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Hát lehet, hogy igazad van.. Senki nem látja a jövőt. De én azért láttam már olyat, hogy mondjuk az angoloknál a munkáspárt újra fel tudott emelkedni, vagy éppen a franciáknál a szocialista párt. Kellettek hozzá persze új emberek, új programok... 

Sajnos nálunk ennek még előjelei sincsenek egyelőre...

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Tudom, nem olyan egyszerű kérdés az új párt! Azonban, a mostani pártok népszerűsége, sem egyenként, sem összesítve nem fog annyira növekedni a jövőben, hogy veszélyeztesse a FIDESZ hatalmát. Ez az állapot azonban egyszer, tán, 10-20 év múlva megszünik, mégpedig azért, mert valami új formáció, egy új garnítúrával alakul, amelyik akár párt is lehet. De amíg ez meg nem történik, addig itt változás, ezekkel a pártokkal az élen, nem lesz! Már pedig, ha így lesz, akkor még is kell alakulnia valaminek, természetesen, , ahogy mondottam, 10-20 év múlva. Ahogyan látom, ez ideig semmi nem fogja veszélyeztetni a FIDESZ uralmát. 

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Vagy nagyon optimista vagy-de miért is?-, vagy pedig , ahogy dmolnár mondja, nem ebben a világban élsz. Olyan idézetekben burkolódzól, ami messze nem a közember véleménye. Márpedig, ez a közember a választó, míg az általad idézettek csak beszélnek-beszélnek a semmiről!

A Kádári nosztalgia létezik egyes embercsoportoknál, de ennek semmi köze a FIDESZ népszerűségéhez.

 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Bármennyire is nagy tudású ember az illető (kétségbe nem vonhatom a tudását) akkor is tévesen értelmez szerintem. Mert nem a nép ilyen, vagy a magyarság ilyen (mi az a magyarság? a magyar állampolgárok halmaza?). Ilyenné lett a népesség, mert évszázadokon keresztül tapasztalta meg, hogy a túlélés számára leghatékonyabb eszköze a kiskapuk keresése. A hatalom kijátszása. És azt is megtanulta, hogy a hatalom nem az ő barátja... Hogy gyanakodva figyelje, mit és miért akarnak.... Ami gond, az az, hogy nem látni senkit, aki ezen tudna változtatni. 

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Bocsika, de te hol élsz? Kádári nosztalhgia a fidesznél? Horthy nosztalgia, az van, de kádári? Talán az az ember, aki akkor még élt valahogy, mert volt munkája, lakása, ennivalója, tanulhatott a gyereke, nos annak lehet nosztalgiája... Talán. De az sem biztos. Diktatúra épül, mert nap mint nap az sulykolódik a fejekbe, hogy rend kell, meg fegyelem, és a bölcs vezetők majd jól megboldogítják az ország népét... És ehhez az kell, hogy akik szerint ez így nincs jól, azok hallgassanak... Ennyi, semmi más.. Köze nincs a kádári nosztalgiához... 

lilla- képe

lilla-
2 éve

A kádári nosztalgia meg annak fidesz által való hangoztatása és mívelése megteszi a magáét

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Abban teljesen egyetértek veled, hogy nem érdemes ezen a szinten ezzel a kérdéssel foglalkozni. Elmondtuk már ezerszer. A mostani kormánypártok kormányzóképes erőt képviselnek. Pont. Az ellenzék (nem írnák baloldalt) pedig nem. Se külön-külön se együtt.

Amiben viszont nem nagyon hiszek, az egy új párt felbukkanása. Mert ugye bukkant már fel elég. Az LMP, az Együtt, hogy csak az ismertebbeket említsem. Nem lett belőlük váltópárt. Mégcsak jelentős párt sem. Jó, elismerem, elsősorban a saját hibájukból, de akkor sem. Azután ott a DK, amelyik szintén az öt százalék körül toporog és nem is látszik esély rá, hogy onnan kilépjen (megjegyzem, az ő kommunikációjuk is legfeljebb a tagságukhoz szól és jut el). Az MSZP pedig vergődik, ugyan nem nagyon tudni miért, de valószínűsíthetően a saját maga foglya, mert a volt (és jelenlegi) apparátus és azok, akik a poltikából élnek (és itt nem csak a képviselői fizetésekre gondolok) messze távolban vannak a közemberektől... Másról is beszélnek és máshogy.... 

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Bár milyen furcsán hangzik, de nem is próbálok választ találni a feltett kérdésedre. Ha belemennék ebbe, ne tán, még reális választ tudnék adni, akkor nem ott lenne a helyem, ahol most vagyok, továbbá pedig, nem szeretnék oly mértékben belemászni ilyen nagy hordejerű kérdésbe, ugyan is , semmi hasznom nem származik abból, hogy tönkre tegyem idegrendszeremet, a napjaimat. Ennyit nem ér az egész, ezért nem is akarok mélyebben belemenni ebbe a kérdésbe. Azt azonban hozzáteszem, mint tapasztalt véleményemet, hogy , bár mit is csinál a FIDESZ, a kitünő és utánozhatatlan kommunikációjának következtében, főleg a FIDESZ szavazók körében , fenn tudja tartani az összetartozást, de még az ingadozók között is elér egy bizonyos fokú elismertséget, amely elég ahhoz, hogy ne forduljanak vele szemben! Ez jelenti számára a nagyjából azonos szavazóbázist. Mindezt oly tökélyre fejlesztette, a legjobb kommunikációs szakembereket összegyüjtötte, ezért is állítom, hogy a FIDESZ hatalma még hosszú évekre be van betonozva. Ez a mai ellenzék meg sem érdemelné a szavazók bizalmát, azt nem csak eljátszották-MSZP-SZDSZ-, ha nem a folyamatos belső harcaikkal, a torzsalkodásaikkal, a rossz és gyenge kommunikációjukkal még több szavazót eltaszítottak maguk közeléből. Nem veszi észre ez a mai magyar baloldal, annak is vezető pártjai, hogy az emberek többsége ujból őket már nem akarja. Tudom, nehéz ezt elfogadni, de ettől még ez a téy nem fog megváltozni, beszélhetünk mi bár mit is. Az az érzésem, mindezen csak egy új párt, vagy pártszövetség tud változtatni, de ez hosszú időt vesz igénybe, addig még sok "pofont" kell kapnia a várakozó állásponton levő embersokaságnak. Ez a véleményem és ezen nem is szándékozom vitázni, mert minderre csak az idő adja meg a választ és nem mi fogjuk egy-páran mindezt megoldani.

lilla- képe

lilla-
2 éve

Megpróbálok úgy ellentmondani néhány tételben, hogy vitára serkentsen!

Az ellenzék valóban el van aprózva:

1. szociálisták, akik kapitalista termelési módot meghaladni akarják és szociáldemokraták, akik alkukat kötnének a keretei között. (mszp (legalábbis egy nagyobb szelete) és a dk
2. baloldaliak/demokraták egymással ( mszp és dk,Együtt, PM, stb.)
3. civilek és pártok 
4. demokraták és liberális demokraták, (mszp, dk, Együtt, PM lmp és mlp meg a többi)
5.Külön külön mind Orbán rezsimjével.

 

Liberális demokrácia szabályai szerint épült fel a rendszer 2010. óta pedig de nem a saját bőrüket akarják menteni, pedig ez a nézet masszívan tartja magát. A rendszerváltás óta elég nagy a korrupció, mert kapcsolati tőke mindig hasznosul, de soha nem volt olyan erős, mint mostanság. A korrupció nem a liberális demokrácia velejárója. Csakhogy egy rendszert --egy teljesen államosított rendszert kellett magánosítani. Az innovatív , aki bírta a versenyt részt tudott benne vanni, aki pedig nem, az követelte vissza a megszokottat.Lett is a nyomán  újra egy Horthy rendszerhez hasonló nemzetállami, mert semmit vissza nem lehetett csinálni már, de büszkének meg kell lenni. Így a nemzetre mindenki büszke lehet. Ennek nevében aztán támogatók is lettek. Akiket pedig támogatottak azok pedig törvényesítették a korrupciós eljárásokat. 

Nem sáros mindkét oldal, csak egyes emberek korábban, ma pedig már senki nem az, hisz törvényes minden!

 

 Ezért aztán nem a korrupción kéne sajnálkoznunk, hanem azon , hogy a támogatók miért támogatják a hatalom mai birtoklóit?Ha azt megfejtjük, akkor már tettünk egy lépést affelé, hogy a korrupciót is mérsékeljük.

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Ez a megállapítás az én véleményem szerint, nagyon is igaz! Kérded, hogy meddig lesz ez? Itt is csak a saját véleményemet tudom hangoztatni, amely nem a jósláson alapul, ha nem, a sok sok éves politikai tapasztalaton! Ezek szerint, még nagyon soká fog ez tartani, mint, hogy ez a politikai eltnek nevezett valakik is sokáig birtokolják a hatalmat. Itt arra utalok, hogy a FIDESZ ha tetszik, ha nem, de ismét megszerzi a további évekre a hatalmat--azaz, megtartja--, legfeljebb egy egy személy cserélődik ki, más nem változik. Az imádók hada is egybe marad, ez biztosítja számukra az uralmat! Az ellenzék el van aprozódva, csak a saját bőrüket akarják menteni, de ez sem lesz olyan sikeres. A lopás, a korrupció? A rendszerváltás óta folyamatos, nagyon csodálkozni ezen nem is lehet! Mindkét oldal eléggé sáros, nincs nagyon mit a másik szemére vetni. Nyilván, aki a hatalmon van, az jobban hozzáfér, ennyi az egész! Sajnos, ez a valóság, ez látszik továbbra is!

lilla- képe

lilla-
2 éve

Nem szerelmesedve vannak, hanem hisznek abban, hogy ők is erősek a nemzetükbe vetett hit által. A hit erősebb érzelem, mint a szerelem!

Eltűrnek mindent, hogy nagynak és büszkének érezhessék magukat.

lilla- képe

lilla-
2 éve

Akkor a legelesettebb fidesz támogatónak is, aki büszke nemzetére, és a nemzeti büszkesége mögé rejtőzve erősnek és gazdagnak érzi magát, annak is van vaj a fején?

adamik_ képe

adamik_
2 éve

Azért támogatják őket a zemberek, mert beléjük vannak szerelmesedve. És mint tudjuk a szerelem vak. Akikbe szerelmesek azoknak a hibáit is imádják , akiket meg csípőből útálnak azoknak az erényeit sem tűrik el.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Eeeegen...
Akinek vaj van a fején, nem megy a napra! :P

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

No jó! De miért védi meg őket újra meg újra a támogatottságuk?

Ez a kulcs!

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Amíg ez az éra lesz a kormányrúdnál, addig biztosan! :(((
Hogy azután mi lesz (ha valami csoda folytán változás lesz), az a jövő zenéje...
Nincsennek illúzióim!
 

adamik_ képe

adamik_
2 éve

2015. 04. 15-én írtam ezt a hozzászólást :

" A magyarországi szervezett bűnözést leginkább egy rendesen összegubancolódott madzagcsomóhoz tudom hasonlítani. Amikor először ránézek teljesen áttekinthetetlen , de bárhol elkezdem kibogozni nagyon hamar a politikai "elitnél" kötök ki. Minden esetben. "

http://kapcsolat.hu/cikkek/kdnp-s-politikus-letartoztatott-broker-aposa

Azóta eltelt több mint egy év és még mindig érvényes a megállapításom.

Vajon még meddig lesz érvényes?