A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Schmitt nem tartotta be az ígéretét

via HVG

2013. május 15. 10:50 | 0 hozzászólás

Schmitt Pál volt köztársasági elnök egyelőre egyetlen lépést sem tett a doktori cím újbóli megszerzéséért, bár korábban erre tett ígéretet. Jelenleg a Bors szerint a felülvizsgálat befejezésére vár, motorozik és sporteseményekre jár.

Aktív nyugdíjasként tölti napjait Schmitt Pál volt köztársasági elnök – írja a Bors. Schmitt lemondása óta a lap szerint a jelenleg is tartó felülvizsgálati eljárásra koncentrált, amelyet még tavaly áprilisban adott be a Semmelweis Egyetemhez.

"A PhD-fokozattal kapcsolatban még nem tett hivatalos lépéseket" – közölte a lappal Schmitt hivatala. Tehát a volt államfő még nem kezdte el a doktori iskola képzését, bár korábban erre tett ígéretet.

Először a lemondása előtt három nappal adott tévéinterjúban fogadta meg, majd a lemondását bejelentő parlamenti beszédében is azt mondta, hogy doktori fokozatot fog szerezni. „Most, 70 évesen be fogom bizonyítani, hogy képes vagyok egy mostani, nagyon nehéz kritériumoknak megfelelő dolgozatot, egy úgynevezett PhD-dolgozatot írni” – fogalmazott akkor.

Most a Bors szerint Schmitt szabadidejében többet van unokáival, rendszeresen sportol és hódol két régi szenvedélyének, a motorozásnak és a tárogatózásnak. A fúvós hangszerrel még elnökként ismerkedett meg, akkor egy interjúban elmondta, napi fél órát gyakorol.

A hvg.hu tavaly január 11-én írta meg, hogy az államfő kisdoktori dolgozatából mintegy 180 oldal szinte szó szerinti egyezést mutat Nikolaj Georgiev bolgár sportkutató egy másik, 1987-ben hasonló címmel készített francia nyelvű tanulmányával. Egy héttel később azt is feltártuk, hogy ezenfelül 17 oldal Klaus Heinemann német professzor 1991-ben megjelent tanulmányának fordítása.

Tovább...


A cikk eredetije: Schmitt nem tartotta be az ígéretét


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges