A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Schmidt Máriáék most pénzt kérnek az 1956-os emlékév szerződéseiért

via HVG

2017. július 31. 09:29 | 0 hozzászólás

Korábban már közzétettek egy listát, de most szerintük túl sok munkával járna az adatok nyilvánosságra hozatala.

Közérdekűadat-igényléssel fordult a Magyar Nemzet a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványhoz, hogy megtudják, összesen mennyi pénzt költöttek el az 1956-os emlékévvel összefüggésben, mire és kivel szerződtek egymillió forintnál magasabb összegért, és hogy ha maradt valamennyi pénz, akkor azt mire költik majd el.

Az alapítvány azonban közölte, hogy a kérdések megválaszolása a "munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével" járna, ezért összesen 352 ezer forintos költségtérítést kérnének, amelyet 80 munkaórára 4400 forintos órabérrel számítottak ki.

Korábban az Átlátszó is próbálta megszerezni a szerződéseket, de azok kiadását először megtagadták arra hivatkozva, hogy az emlékév még nem zárult le, az adatok nyilvánosságra kerülése pedig zavarná az emlékév lebonyolítását, majd amikor az Átlátszó beperelte őket, végül májusban közzétették a szerződéseket. Az emlékév azonban június 16-ig tartott, így az a szerződéslista nem biztos, hogy teljes.

Tovább...


A cikk eredetije: Schmidt Máriáék most pénzt kérnek az 1956-os emlékév szerződéseiért


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges