A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Sanyarú tanársors: a nyugdíj...

via Pécsi Stop

2014. március 9. 10:23 | 0 hozzászólás

Kötelező lehet a portfólió készítése egy rendeletmódosítási javaslat szerint, az adatok feltöltésétől a nyugdíj előtt állók sem mentesülhetnek. Az ötévenkénti tanfelügyeleti ellenőrzés miatt mindenkinek létre kell hoznia a portfóliót, mert beleszámít a minősítésbe.

Az ellenőrzések eredményéről az érintett kormányhivatalok listát vezetnek, döntés-előkészítési indokból.

Egyre többen a bojkott mellett

A pedagógusok jelentős többsége, a kiváló tanárok és a szakszervezetek sem értenek egyet a portfólió szükségességével, hiába erőlteti a kormány annak elkészítését. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete rendszeridegennek tartja a minősítés ezen fajtáját, a Pedagógusok Szakszervezetének vezetője pedig nyílt levélben kérte ki Balog Zoltán tárcavezetőtől még február végén, hogy a minisztérium miért nem volt képes az érdekvédelmi szervezeteket bevonni a döntés-előkészítésbe. Válaszul az Emberi Erőforrások Minisztériuma összehívott egy gyűlést, ahová a PDSZ-t nem sikerült meghívniuk.

Pedig érdemes lett volna, mert a portfóliót Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője szerint minden tanárnak létre kell hoznia, függetlenül attól, hogy hülyeségnek, arcpirító megszégyenítésnek tartja, vagy csak nem érdekli, mert tíz, vagy annál kevesebb éve van vissza a nyugdíjig. (A kormány a "Tájékoztató a nemzeti köznevelésről szóló törvényről" szóló dokumentumában a következő áll: "Az első minősítés megszerzése tehát minden pedagógus számára kötelező, ez alól kizárólag azok a pedagógusok mentesülhetnek, akik a rendszer bevezetését követő 10. tanév végéig elérik a nyugdíjkorhatárt. Számukra a minősítés választható lehetőség, amennyiben nem kívánják minősíttetni magukat, pályájuk végéig a Pedagógus I. fokozatban maradnak.")

Tovább...


A cikk eredetije: Sanyarú tanársors: a nyugdíj...


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges