A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Róna Péter: Magyarország végtelenül korrupt

via ATV

2015. december 21. 10:41 | 2 hozzászólás

A fejlett világ történelme jelentős részben arról szól, hogy hogyan lehet a társadalom minden tagjának alkotóképességét felszabadítani – mondta Róna Péter közgazdász professzor az ATV Szabad szemmel című műsorában rendezett gazdasági évértékelő kerekasztal-beszélgetésen Kövér László nőkkel kapcsolatos megjegyzéséről és az Ákos-ügyről.

Az állam feladata, hogy megkülönböztetés nélkül a társadalom minden tagjának alkotóképességét előmozdítsa – tette hozzá Róna, aki szerint ha a magyar Országgyűlés elnöke azt mondja, hogy a nőknek nem az a dolguk, hogy az alkotóképességüket kibontakoztassák, akkor nem csodálkozhatunk, hogy a befektetők nem kérnek egy ilyen országból.

Róna Péter úgy látja: Kövér László megnyilvánulása többet ártott Magyarországnak, mint a kormány és a Telekom napokkal később kitört háborúja.

Róna szerint az Orbán-kormány azt üzeni a világnak, hogy ebben a társadalomban nincs szükség mindenkire.

Márpedig – húzta alá a professzor – a világban olyan gazdasági verseny folyik, hogy ha egy ország megengedi magának azt a luxust, nem ösztönzi alkotótevékenysége kibontakoztatására a társadalom felét (a nőket) és a kisebbségeket, akkor abból a társadalomból nem lesz semmi.

Csillag István volt gazdasági miniszter ehhez azt tette hozzá, hogy Magyarországra – a bankadóval sújtott itteni érdekeltségeiket feltőkésítő anyabankok tőkeinjekcióit leszámítva – nem érkezett friss működő tőke az elmúlt öt évben. Ennek oka szerinte egyrészt a bizonytalanság az Ákos-ügyben született kormányzati reakcióhoz hasonló retorziók, másrészt az oktatásból és az egészségügyből történő forráskivonás, ami a munkaerő minőségének romlásához vezet. A volt gazdasági miniszter szerint a tendenciák nem azzal a veszéllyel járnak, hogy holnap a magyar gazdaság összeomlana és az euró 400 forintba kerülne, ilyen veszély szerinte valószínűleg nem áll fenn. Ám az a tény, hogy

nemcsak tőke nem jön az országba, de az itt kiképzett munkaerő is elmegy, mert nem lát perspektívát maga előtt az országban, egy csendes leépülést jelez.
Tovább...

A cikk eredetije: Róna Péter: Magyarország végtelenül korrupt


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Igazad van, csupán a népnek esze ágában sincs mindezen változtatni! A jelek ezt bizonyítják!

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Semmi kétség, igaza van  Róna Péternek. Ideje végre  a tények tudatában cselekedni... Mi, a nép tudunk ezen változtatni.