A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Romániába járnak dolgozni a magyarok a közmunka helyett

via HVG

2018. július 26. 11:15 | 0 hozzászólás

„…a szomszédos országban jobban megbecsülték a munkáját (…), de a munkakörülmények, a munkások közötti hangulat is jobb volt.”

Kétszer annyi fizetésért inkább a szomszédos Romániában vállalnak munkát a határ menti településeken élők. Olyan is akad, hogy egy tehetősebb magyar gazda romániai birtokán dolgoznak.

A közmunkás bér helyett inkább Romániában vállalnak munkát a határ menti településeken élők közül többen- derítette ki az ATV Napló műsorának riportere. Békés megyében Sarkadon, Lökösházán is találkoztak olyanokkal, akik vagy még most is Romániában dolgoznak, vagy néhány hónapot eltöltöttek ott. A riportban megszólalt olyan férfi, aki négy hónapig ingázott a jobb fizetésért, majd feladta, mert annyit kellett utaznia, hogy az itthoni ügyei elintézésére és a családjára sem maradt idő. Arról mindenestre beszámolt, hogy tapasztalatai szerint a szomszédos országban jobban megbecsülték a munkáját, sokszor a munkaadó kisbusza háztól-házig szállította, de a munkakörülmények, a munkások közötti hangulat is jobb volt.

Tovább...


A cikk eredetije: Romániába járnak dolgozni a magyarok a közmunka helyett


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges