A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Roma felzárkóztatási pénzekből jutott Kósa Lajos cimborájának is?

via Zárójel.hu

2018. március 18. 10:18 | 0 hozzászólás

Az 1.300 milliárd forintos Kósa-ügyben emlegetett ügyvéd majdnem tízmillióért dolgozott a Farkas Flórián-féle Híd a munka világába programban is, ahol "csak" 1,6 milliárd tűnt el.

A Zárójel az elmúlt napokban többször foglalkozott Kósa Lajos körüli botránnyal. A felfoghatatlan összegű ügy szálai ma még nincsenek kibogozva. Messze  nem egyértelmű, hogy Kósa egy szélhámosság jóhiszemű balekja, vagy netán más pénzügyi manipulációról lehet szó.

A romnet.hu az ünnep előtt egy új szálát mutatta be a történetnek.

Az 1300 milliárdos “öröklési” ügyben szóba került Fiák István ügyvéd neve is.

A hírek szerint a 4,3 milliárd eurós pénzkezelési megbízást adó Szabó Gáborné és Kósa Lajos köre között üzleti kapcsolat van. A miniszter felesége attól a Fiák Istvántól vásárolt -bagóért–céget, aki a csengeri nő egyik vállalkozásában is érdekelt volt. A Magyar Nemzet már korábban arról  írt, hogy Fiák István volt a nyertese annak a törvényjavaslatnak, amit Kósa Lajos nyújtott be a parlamentnek a nyugdíjas-szövetkezetek létrehozására. A városi legendák szerint a törvény elfogadása és az áron aluli cégeladás között akár még összefüggés is lehet.

A RomNet birtokában lévő dokumentumok szerint a volt debreceni polgármester és Fidesz-frakcióvezető ügyvédje nemcsak a jelenlegi miniszterrel és családtagjaival, hanem Kósa parlamenti képviselőtársával, Farkas Flóriánnal is üzleti kapcsolatban állt. Farkas Flórián még az Országos Roma Önkormányzat elnökeként kötött vállalkozói szerződést Fiák Istvánnal, hogy ügyvédi irodája készítse el az eredetileg 5 milliárd forintos keretösszeggel indult, majd a botrány és rendőrségi nyomozások miatt lezárt Híd a munka világába hangzatos nevű uniós program jogi háttér tanulmányát.

Tovább...


A cikk eredetije: Roma felzárkóztatási pénzekből jutott Kósa Lajos cimborájának is?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges