A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rogán: Nem lesz most regisztráció

via Index

2013. január 4. 13:37 | 8 hozzászólás

2014-ben biztosan nem lesz választási regisztráció. Így döntött a Fidesz az Alkotmánybíróság döntése miatt.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az Alkotmánybíróság döntése után azonnal bejelentette: a következő választáskor biztosan nem lesz választási regisztráció.

Rogán Antal azt mondta, hogy az AB döntése után lehetősége lett volna arra, hogy módosítsák az alkotmányt, és annak szövegébe írva ragaszkodjanak a regisztrációhoz. Emlékeztetett, hogy ehhez a kormánypártoknak elegendő ereje is van.

"De az erő nem minden" - mondta Rogán.

"Az ésszerűség mást kíván" - tette hozzá.

A Fidesz vezetői szerint ugyanis ha az alkotmányba beemelték volna a regisztrációt, az komoly politikai vitákat hozott volna, és zűrzavar érzését keltette volna a választókban.

A párt vezetői már csütörtökön egyeztettek a regisztráció elengedéséről, a döntésben részt vett Orbán Viktor is, mondta még el Rogán.

A Fidesz februárban jön elő az új választási eljárásról szóló törvénnyel.

Tovább...


A cikk eredetije: Rogán: Nem lesz most regisztráció


Hozzászólások

matterhorn képe

matterhorn
6 éve

Fideszék villámgyorsan belátták, hogy egy alkotmányellenes passzust nem lehet csak úgy egyszerűen áttolni a törzsszövegbe.

Ők csak az erő nyelvén értenek.

Ami a választási csalásokat illeti a lehetőségek korlátlanok, úgymint az informatikai rendszer államosítása, határontúli regisztrációs adatbázis. Ha, még ez sem jönne be, akkor ott van a  jobbik (akivel soha nem kötünk koalíciót, hasonlóan a kisgazdákhoz).

Orbánt csak egy olyan elementáris erejű népharag sodorhatja el, mint a szocikat 2010-ben. Erre jelenleg nem látok esélyt. 

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Egyértelmű Rogán  mondata, vagyis mást terveznek, de mindenképpen választási csalásra készülnek.

Ami a  vizitdjat illeti, egy  évalatt több  milliárd forint folyt be az egészségügyi pénztárba, mint  az elmúlt  két évben. Egyértemű volt  az is, hogy  nagyon sok törvényt a Fidesz akadályozott  meg , a szocialista kormányzás idején. Nem kéne visszafelé mutogatni, a mégsem lesz választási regisztráció, azt  jelenti, a Fidesz  megijedt a nyomástól, érzi mást kell csinálni. Vagyis nyíltan  nem lehet csalni, bár ezzel a törvénnyel, saját  magának többet  ártott  vollna, mint  az  ellenzéki pártoknak.

AlsoBela képe

AlsoBela
6 éve

Felhívnám a figyelmet Rogán mondatára!

"2014-ben biztosan nem lesz választási regisztráció."

Tessék értelmezni!

Más.

Kormányzása során az MSZP és a Fidesz is belelépett abba a csapdába, hogy kormányzati döntés nagyfokú társadalmi elutasítittságot szült.

Szeretném felhívni a figyelmet arra a mentalitásbéli különbségre, ahogy az ilyen jellegű ügyeket az akkori és a mostani kormányzópártok kezelték.

Akkor az MSZP-ben eluralkodott a mindenáron keresztülvisszük hangulat.

Emlékezzünk csak! Decemberben, a karácsonyi ünnepek előtt rohammunkában, összecsapva megszavaztatták a sleppel az egészségügyi törvényt, hogy aztán ugyanazzal a sleppel néhány hónap múlva visszavonassák.

Úgy kíváncsi lennék, hogy némelyik kommentelő vajon hogyan ítéli meg annak a törvénykezési gyakorlatnak a színvonalát?

Ugye, baloldalon előszeretettel hangoztatják, hogy azokat a törvényeket a Fidesz akadályozta meg.

Hát nem. Az a közel 3 millió választópolgár, aki - amúgy nagyon helyesen - úgy gondolta, hogy a 300 forintos vizitdíj és kórházi napidíj csak a befizetésre váró betegsorokat és az adminisztrációt növeli, de az egészségügy átalakításához édeskevés.

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
6 éve

Majd lesz helyette más, nagyon  gyorsan  reagáltak a döntésre. Megírt  forgatókönyv. Talán már a Fidesznek is elég Orbán  örült  elméjéből.

lilla- képe

lilla-
6 éve

mi a csudának kell elszámoltatni?Más logikát képviseltek/nek

Nem jót nem rosszat---mást

 

Nekünk nem tetszik??!

Hát tegyünk róla!

hanyasvagy képe

hanyasvagy
6 éve

Most örűlünk,de egyben szomorú is,hogy azAB.-nak kell megálljt parancsolni az esztelen Fideszes hatalomvágynak!Szegény G.Gergely vajon hogy magyarázza a magyarázhatatlant?Mennyi időt és pénzt pazaroltak a selejt elő állitására?Jobb helyeken ha valaki ennyi selejtet gyárt-mint a Fideszes törvények-azt két lábbal rugják ki,mert  kárt okoz.De már közeleg az elszámolás időszaka!

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

"Az ésszerűség mást kíván"  vajon mit  találtak ki?  Szerintük mi az ésszerűség?  Rájöttek, ezzel saját maguknak is ártottak volna. Sok kézcsókos nem tudna elmenni regisztrálni. Nagy a nyomás, az elhalasztással nem enyhítenek azon,

 

nikkolaus képe

nikkolaus
6 éve

Igen csak hamar reagáltak. Szerintem már előre készültek, és leírták a beszédet, nehogy valami baki csússzon be.