A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rogán nagyon felkapta a vizet, amikor Vizoviczkiről kérdezték

via 24 HU

2016. június 8. 11:35 | 2 hozzászólás

A volt kerületi polgármester neve többször is előkerül a lehallgatási jegyzőkönyvekben, de egyből perrel fenyegetett, amikor megkeresték ezzel kapcsolatban.

Rendkívül alapos cikksorozatban dolgozza fel a 444 a fővárost két évtizeden át uraló Vizoviczki László tündöklését és bukását. Vizoviczki rengeteg szórakozóhelyre rátette a kezét, sőt, a hatóságok is a zsebében voltak, és gyakran kérkedett azzal, hogy ő mondja meg, ki hol milyen vendéglátóhelyet nyithat.

A sorozatban kedden megjelent cikk főleg arra koncentrál, hogyan uralta le Vizoviczki a belvárost, és kiderül az is, hogy százmilliós nagyságrendű kedvezményt kaptak a hozzá köthető cégek a kerülettől a különböző ingatlanok bérleti- és tulajdonjogának megszerzése során. Mindennek kapcsán a cikk szerzője megkereste Rogán Antalt is, aki a V. kerület polgármestere volt 2006 és 2014 között.

Rogántól egyebek mellett azt kérdezte az újságíró, hogy ismeri-e Vizoviczkit, illetve az embereit; keresték-e őt vagy a kerületi jegyzőt, hogy segítsenek megakadályozni egy konkurens hely megnyitását; tudott-e arról, hogy a Vizoviczkihez kötődő helyeken rendszeresen átverik, lehúzzák a külföldi vendégeket; a Vizoviczki-cégek megbízhatóan fizették-e a bérleti díjakat. A lehallgatási jegyzőkönyvekben az szerepel, hogy Vizoviczkiék, valamint a polgármester és a jegyző között jó viszony volt, így azt is megkérdezték Rogántól, hogy ez igaz-e.

Tovább...


A cikk eredetije: Rogán nagyon felkapta a vizet, amikor Vizoviczkiről kérdezték


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Most el vannak foglalva, hogy ki legyen a következő elnök, és megy minden tovább!

 

Szudoczky képe

Szudoczky
2 éve

Igen, megérne egy oknyomozó újságírói vizsgálódást az ügy. Vagy egy vagyongyarapodási vizsgálatot. De ezek csak ábrándok, senkinek nincs bátorsága erre az ügyre rászállni, pedig jól le lehetne rántani a leplet az egész rendszer működéséről az ő ténykedése kapcsán. Hajrá, ellenzék, hajrá MSzP, nem akartok semmit, csak ülni a langyos vízben, miközben az ország tönkremegy?!